KOPER S TREMI GOLI POTOPIL OLIMPIJO

15. avgusta
Rumeni modri po slabem uvodu slavili v Stožicah.

OLIMPIJA – KOPER 1:3 (1:0)

Stadion Stožice, sodniki: Šmajc, Klančnik, Kordež.
Strelci: 1:0 Ziljkić (6.), 1:1 Oštrek (48.), 1:2 Barišič (75.), 1:3 Barišič (91.).
Koper: Golubović (od 42. Adam), Bručić, Rajčević, Žužek, Palčić, Jelić Balta, Oštrek (od 63. Bešir), Vešner Tičić (od 64. Krajinović), Barišič, Parris, Mulahusejnović (od 73. Colley).
Rumeni kartoni: Nukić, Tomić, Elšnik, Aldair, Crnomarković; Bešir, Colley.

Poznavalci so napovedovali težko tekmo in predstava v Stožicah je bila za obe ekipi, tudi zaradi vročine, izjemno zahtevna.

Po uvodnem otipavanju so domači v sedmi minuti povedli. Pavlovič je z leve poslal predložek na rob šestnajst metrskega prostora, kjer je Nukič žogo na kratko podal do vtekajočega Ziljkiča, ki jo je poslal v spodnji desni kot koprskega gola. Zeleno beli so bili v prvih 20-ih minutah boljši nasprotnik, nato pa so pobudo počasi začeli prevzemati nogometaši Kopra. Parris je nekajkrat z dolgimi šprinti in pobegi po desni strani vnesel nemir v domačo obrambno vrsto a konkretnejših zaključkov proti golu ni bilo. Najlepšo priložnost v prvem delu je imel Žan Žužek, ki je v 35-i minuti, po kotu z glavo dobro streljal a je Vidmar na golovi črti žogo ujel. Koprčani so v prvem polčasu kar šest krat streljali proti Olimpijinemu golu in imeli žogo več v svojih nogah, kot domači a ti so polčas vendarle dobili z 1:0.

V drugi del so bolje vstopili rumeno modri, ki so že v 48-i minuti preko Stjepana Oštreka, ki je lepo zadel z roba kazenskega prostora, izenačili. Zoran Zeljković je iz igre nato potegnil prav strelca izenačujočega gola in Vešnerja Tičiča, ter vanjo poslal  Žana Beširja in Nikolo Krajinoviča. Koprčani so bili še naprej boljša ekipa. Razigrani Maks Barišič je v 73-i minuti streljal preko gola, v 75-i minuti pa po lepi akciji, ki jo je začel prav on s podajo Parrisu, izenačil. Še prej je Kaheem Parris zadel okvir vrat , na odbito žogo pa je pritekel Barišič in zabil v polno. Med junake tekme lahko uvrstimo tudi Davida Adama, ki je še pred koncem prvega polčasa zamenjal poškodovanega Goluboviča in v 81-i minuti odlično odbil nevaren strel Ziljkiča. Končni rezultat pa je po asistenci Parrisa v 91-i minuti postavil Maks Barišič, prvo ime derbija v Stožicah.

V soboto na Bonifiki gostuje Maribor, ki ima ob tekmi več dve točki naskoka na vrhu lestvice državnega prvenstva  – zmaga v Ljubljani je odlično vabilo na drugo domačo tekmo v letošnji sezoni.

SEZONSKE VSTOPNICE

Trener, Zoran Zeljković: »Slabše smo šli v tekmo, a smo se dobro odzvali, verjeli smo vase. Iz minute v minuto smo bili boljši, bolj nevarni in tudi zasluženo zmagali. Želeli smo igrati hitreje, iskreno, zavedali smo se, da bo nasprotnik utrujen. Ujeli smo ritem, imamo to samozavest, kar želimo prenesti na naslednje tekme.«