Zeljković prevzel rumeno modre

15. junija

Novi trener FC Kopra je Zoran Zeljković, ki je zadnji dve sezoni vodil Krko iz Novega mesta: »Ponosen sem, da bom v Kopru opravljal delo glavnega trenerja.  Vemo kaj pomeni Koper v slovenskem nogometnem prostoru, zato se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Moj cilj je, da malo pomladimo ekipo in da bomo konkurenčni. Veliko bolj kot v zadnji sezoni. Dogodkov ne bomo prehitevali, gremo iz tekme v tekmo in potem bomo videli kam nas bo to pripeljalo.«

41-letni trener je pred prevzemom Krke deloval pri ljubljanski Iliriji, v Celju pa je asistiral Dušanu Kosiću. V igralski karieri je pustil velik pečat pri Domžalah, Interblocku in Olimpiji. Igral je tudi na tujem(Ciper, Madžarska, Avstrija). Sodelovanje z Zeljkovićem je sklenjeno za naslednji dve leti.

V novi sezoni bo povsem prenovljen tudi preostali del trenerske ekipe. Vlogo pomočnika trenerja bo opravljal Denis Halilović, trener vratarjev je postal Benjamin Levak, za telesno pripravo pa bo skrbel Andrea DUrso.

Z igralci se je Zeljković srečal že na večernem družabnem dogodku, jutri pa bo z ekipo opravil prvi trening, ko se bodo tudi začele priprave na novo tekmovalno sezono.