ZASLUŽENO

18. aprila

Koper – CB24 Tabor Sežana 1:0 (0:0)

Stadion Bonifika, sodniki: Perić, Kordež, Kasapović.
Strelec: 1:0 Mulahusejnović (56.).
Koper: Adam, Rajčević, Palčič, Knežević, Mišić, Cerovec, Pejić, Caimacov (od 90. Dodlek), Žužek, Barišić (od 89. Vekić), Mulahusejnović (od 78. Vršič).
Rumeni kartoni: Caimacov, Barišić, Mulahusejnović; Kouao.

POROČILO O TEKMI

Po več kot mesecu dni so Koprčani odigrali uradno tekmo ter v boju za visoka mesta vpisali pomembne tri točke. Obalno-kraški derbi je z golom v drugem polčasu odločil Mulahusejnović, ki se je s svojim 12. zadekom utrdil na mestu vodilnega strelca lige. Pri zadetku se je s podajo v kazenski prostor, za zapravljeno priložnost v 32. minuti, oddolžil Barišič. Iz zahtevnega položaja je odlično reagiral Palčič, njegov strel z glavo je zaustavila prečka, odbito žogo pa je v gol preusmeril njaboljši sprelec Prve lige Telekom Slovenije. .

Koprčani so se z zmago na točko približali 4. mestu, ki ga zasedajo Domžale.

Nardin Mulahisejnović: “To je za nas zelo pomembna zmaga. Od samega začetka so nas zanimale samo tri točke. Borili smo se, res je bila to zahtevna tekma, ampak smo  zasluženo zmagali.”

Michail Caimacov: “Od prve do zadnje minute smo garali in se borili, res smo dali vse od sebe. Po dolgem obdobju smo igrali tekmo, dobili smo jo, sedaj bo potrebno tako igrati tudi na preostalih osmih.”

Rodolfo Vanoli: “Zadovoljen sem. Odlično so fantje odigrali v napadalni in obrambni fazi. Zaslužili smo si zmago, fantom pa čestitam.”