Z VODILNO OLIMPIJO

20. aprila

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

OLIMPIJA – KOPER

21. april 2021, ob 16.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Po sobotni tekmi in zmagi proti Taboru je pred varovanci Rodolfa Vanolija nova preizkušnja. V sredo rumeno modri gostujejo v Stožicah, kjer so se  kot edina ekipa v letošnji sezoni  že veselili treh točk.

Olimpija je vodilna ekipa prvenstva, s štirimi točkami prednosti pred drugim Mariborom.  V zadnjem krogu so na gostovanju premagali Gorico. Edini zadetek na tekmi je prispeval Vombergar, ki si z desetimi goli deli drugo mesto liste strelcev, kjer tudi po odigranem 28. krogu na vrhu Mulahusejnović.  10 golov za Ljubljančane je v letošnji sezoni zbral tudi Ivanović, ki zaradi kartonov ne bo imel pravice nastopa.

Trener, Rodolfo Vanoli, ki je z Olimpijo v sezoni 2015/16 osvojil naslov prvaka bo znova vodil tekmo v  Stožicah: »Razmere v Ljubljani poznam, gre za velik klub z zelo dobro ekipo. Ko nekaj osvojiš to seveda ostane v lepem spominu. A je to za mano,  sedaj sem povsem predan delu v  Kopru. Spoštujemo nasprotnika, a se nikogar ne bojimo, zato bomo naredili vse, da ostanemo na začrtani poti. V Kopru imamo jasen cilj, ki ga z mojimi fanti želimo izpolniti.«

V dosedanjem delu prvenstva sta se ekipi trikrat pomerili med seboj:
2. krog Koper – Olimpija 1:1
11. krog Olimpija – Koper 1:2
20. krog Koper – Olimpija 1:2

Tekma 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bo začela ob 16:45 s prenosom na TV Slovenija 2.