Z VISOKO ZMAGO NA MINI ODMOR

10. oktobra

KOPER – ALUMINIJ 4:1 (3:0)

Stadion Bonifika, sodniki: Jazbec, Praprotnik, Mikača.
Strelci: 1:0 Nkada (3.), 2:0 Osuji (9.), 3:0 Prce (34.), 3:1 Jovan (59./11 m), 4:1 Osuji (65.), 4:2 Jovanović (90+3.).
Koper: Hvalič, Pabai (od 84. Hrvatin), Mittendorfer, Prce, Pavlović, Vešner Tičić, Ankrah, Orazov (od 67. Groznica), Barišić (od 84. Ruedl), Osuji (od 90. Marsetič), Nkada (od 67. Jelenič).

Koprčani nadaljujejo niz brez poraza, to je bila sedma tekma zapovrstjo, na kateri niso izgubili. Tokrat so vpisali kar gladko zmago proti Aluminiju, ki je na Obalo prišel s popotnico dveh zmag v nizu. Toda izbranci Zorana Zeljkovića so praktično že po dobre pol ure naredili dovolj za novo zmago, s katero so najtesnejši zasledovalci vodilnih Celjanov.

Koprčani so hitro povedli, v tretji minuti je bil uspešen Timothe Nkada, ki je streljal z desne strani in z diagonalnim strelom ugnal mladega gostujočega vratarja Jana Petka. Ta je moral v deveti minuti pobrati še eno žogo iz svoje mreže, za 2:0 je zadel Bede Osuji, ko je z glavo unovčil lepo podajo Luke Vešnerja Tičića z desne strani. V 16. minuti Osuji ni bil dovolj natančen in žogo poslal malce čez gol, neuspešen pa je bil tudi deset minut pozneje, ko je bil sam pred Petkom, ki je dobro posredoval tudi v 34. minuti po novem poskusu Nkade. Še v isti minuti pa je spet klonil, ko ga je z volejem z leve strani kazenskega prostora premagal še Franjo Prce.

Kidričani v prvem delu niso bili nevarni, v 57. minuti pa prišli do enajstmetrovke po prekršku nad Jovanovićem. V 59. minuti je z bele pike streljal Gašper Jovan in zanesljivo premagal Klemna Hvaliča, ki je tokrat dobil priložnost v koprskih vratih namesto Jana Koprivca.

V 64. minuti je imel Jovan priložnost še za zmanjšanje zaostanka, vendar je izgubil dvoboj ena na ena s Hvaličem. Takoj zatem je to kaznoval Osuji, ko je z nekaj sreče zadel iz bližine za 4:1. V 76. minuti so Kidričani zadeli prečko z roba kazenskega prostora, v 93. minuti pa še enkrat zadeli iz bližine prek Sandra Jovanovića, a so sodniki po pregledu posnetka zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Koper bo v 13. krogu 22. oktobra gostoval pri Muri.