VISOK PORAZ

22. aprila

Olimpija – Koper 6:2 (3:1)

Stadion Stožice, sodniki: Jug, Vukan, Žunič.
Strelci: 0:1 Palčič (9.), 1:1 Žužek (12., a.g.), 2:1 Delamea Mlinar (23.), 3:1 Pungaršek (45.), 4:1 Bosić (59.), 4:2 Vršič (77., 11-m), 5:2 Bosić (82.), 6:2 Vombergar (90.).
Koper: Adam, Palčič, Rajčević, Cerovec, Pejić (od 72. Viler), Žužek, Knežević (od 50. Dodlek), Barišić, Caimacov (od 72. Guberac), Mišić (od 60. Vekić), Mulahusejnović (od 50. Vršič).
Rumeni kartoni: Palčič; Kapun, Frelih.
POROČILO O TEKMI

Hitro bo potrebno pozabiti na visok poraz in misli usmeriti na sobotno tekmo z Gorico. Po novembrski zmagi Koprčanov v Stožicah je tokrat Olimpija vrnila z obrestmi.  Kot je takoj po tekmi povedal Aleksander Rajčević: »Po dobrem začetku smo prepoceni prejeli prvi gol, potem pa je šlo samo še navzdol.«

Trener, Rodolfo Vanoli: »Olimpija si je zaslužila zmago. Takih golov kot smo jih prejeli iz prekinitev ne bi smeli dopustiti. Ampak gremo naprej, vemo kakšen je naš cilj, še vedno smo v igri za »evropo«.

Kapetan, Ivica Guberac: »Tekmo smo dobro odprli, prišli do vodstva, potem pa prejmemo poceni zadetek. Nesrečno, z avtogolom. To je bil trenutek ko so se stvari na igrišču obrnile v prid Olimpije. Nismo imeli odgovora na protinapade in njihove hitre igralce, ki znajo zadeti iz pol priložnosti. To nas je poleg nezbranosti ob prekinitvah kaznovalo. »

Časa za regeneracijo ne bo veliko, v soboto na Bonifiki gostuje Gorica. Ivica Guberac: »Čaka nas zelo pomembna tekma, pa takšnem šokantnem porazu s šestimi prejetimi zadetki,  kar seveda  ni dobro za psihološko pripravo. Se pa dobro zavedamo odgovornosti, odlično treniramo in verjamem, da bomo že v soboto potrdili, da smo danes imeli slab dan ter vpisali tri točke proti Gorici.«