VELIČASTNA ZMAGA

8. novembra

Olimpija – Koper 1:2 (0:0)

Strelci: 0:1 Krajinović (52.), 1:1 Marin (58.), 1:2 Stevanović (75.).
Koper: Vargić, Jozinović, Jelić Balta (od 46. Knežević), Vršič (od 86. Vekić), Mulahusejnović (od 67. Spinelli), Palčič (od 44. Mišić), Žužek, Dodlek, Rajčević, Krajinović (od 67. Bešir), Stevanović.

Reprezentančni premor bodo Koprčani dočakali na vrhu prvoligaške lestvice. Po zmagi v Ljubljani, drugi na gostovanju v letošnji sezoni, so varovanci Mirana Srebrniča prehiteli Olimpijo in imajo skupaj z Mariborom in Muro sedaj 19 točk. Derbi 11. kroga sta z zadetkom odločila Krajinović in Stevanović.  A zmago je prinesla moštvena igra, srčnost in povezanosti na igrišču. Nadaljuje se pozitivna serija rezultatov, saj Koprčani niso izgubili že sedem zaporednih tekem. Zaradi kartonov, tekme ni vodil glavni trener Srebrnič, njegovo vlogo sta opravljala pomočnik Pregelj in športni direktor Županović.

Martin Pregelj: “Danes smo pokazali pravi karakter te ekipe in mislim, da smo zasluženo zmagali. Že v prvem polčasu bi lahko odločili tekmo, če bi večkrat zadeli, zato je bilo ob koncu zelo napeto. To, da smo sedaj (pred reprezentančnim premorom),  v tako dobrem izhodišču nam daje dodaten motiv. Imamo 14 dni,  da saniramo poškodbe in gremo naprej v prvenstvo. Mislim, da dobro igramo, iz tekme v tekmo bolje, ustvarjamo si tudi veliko priložnosti.”

Dare Vršič:” Zasluženo smo zmagali, imeli smo več izrazitih priložnosti. Odločeni smo bili, da pridemo v Ljubljano po tri točke in to smo tudi storili. Vesel sem, ponosen sem na fante. Gremo iz tekme v tekmo, vedno bolje igramo, tudi danes smo pokazali nekaj več kot na zadnji tekmi in to me zadovolji.”

Na vprašanje novinarja, kakšenen je uspeh odličnih predstav v zadnjem obdobju, je kapetan odgovoril: “Če v slačilnici vse “štima”, potem se to odraža tudi na igrišču.”