V SOBOTO Z ALUMINIJEM

2. oktobra

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

ALUMINIJ – KOPER

3. oktober 2020, ob 19.00

Neposredni prenos: Planet 2

V soboto Koprčani gostujejo v Kidričevem, kjer bo trener Miran Srebrnič računal tudi na pomoč treh nogometašev, ki so se ekipi pridružili med tednom. V kadru za tekmo bosta poleg povratnika Barišića tudi Spinelli in Knežević, ki sta pred zaključkom prestopnega roka prišla v Koper. Po odsotnosti  se v kader vrača Rajčević, ki je zaradi poškodbe na zadnjem treningu pred uvodno tekmo prvenstva v Sežani, prisilno počival na vseh petih prvenstvenih tekmah.

Na osmih medsebojnih tekmah v prvi ligi Aluminij še nima zmage, rumeno-modri so slavili štirikrat. Po petih odigranih tekmah imajo Koprčani na svojem računu pet točk, kar je manj od pričakovanj. Po domačem porazu proti Muri je sobotno gostovanje nova priložnost za drugo zmago v sezoni. V zadnjem krogu je Aluminij izgubil z Novo Gorico(2:0), krog pred tem pa premagal Olimpijo(1:0).

Tekma med Aluminijem in Koprom bo zaradi novega mejnika prav posebna. Prvič v zgodovini slovenske prve lige bo v sodniški ekipi ženska. Staša Špur bo opravljala vlogo pomočnika sodnika.