ZZ pred Gorico in podaljšanju zvestobe

14. oktobra

Zoran Zeljković, včeraj ste tudi uradno podaljšali zvestobo Kopru za najmanj naslednji dve leti. Vaš komentar?

“Od samega začetka je bila moja želja, da naredimo nekaj dobrega. Dolgo sem že v nogometu, zato se zavedam, da se »čez noč« ne da nič narediti. Mislim, da gremo v pravo smer, zato sem zelo zadovoljen, da je ta nadgradnja našega sodelovanja dokaj logična poteza. To mi daje dodaten zagon za naprej. Rad bi se zahvalil, v prvi vrsti igralcem, oni naredijo trenerja. Pa strokovnemu štabu, uspehi so plod timskega dela, tega se zelo dobro zavedam.  In seveda upravi, ki mi je v s to pogodbo še enkrat izkazala zaupanje.”

Po zmagi v Mariboru (prvič po letu 2009!) so bili odzivi navijačev Kopra odlični. Tudi vest, da ste podaljšali pogodbo so glasno pozdravili. Kaj jim obljubljate v soboto na tekmi proti Gorici. Še eno borbeno predstavo, kot na zadnjih tekmah?

“V Mariboru je bila energija res tista prava, dosti boljša kot na tekmi prej. To je smer v katero si želimo. Ni nobenega dvoma, potrebujemo podporo naših gledalcev in upam, da nam bodo stali ob strani tudi v soboto. Pričakujem pa zelo zahtevno tekmo, zavedam se, da smo se proti Mariboru malo »izpraznili«, zato bomo morali biti zelo pozorni in res dobri, da to tekmo zmagamo. Čaka nas primorski derbi, motiviran nasprotnik, z nekaterimi res dobrimi posamezniki in odličnim trenerjem. Vsak lahko vsakogar premaga, takšna je naša liga. Verjamem v ekipo, dobro pripravo in tekmo. Naš cilj je jasen, gremo na zmago.”

Zadnje tri tekme – tri zmage, skok na 2. mesto prvenstvene lestvice, podaljšanje pogodbe. Zdi se, da v temu trenutku res nimate nobenih razlogov za slabo voljo.

Ja, v življenju velikokrat ni tako kot se zdi. Zavedamo se pomembnosti zadnje zmage, s katero smo se vrnili »med žive«. Po drugi strani pa je jasno, da bo potrebno še veliko delati, smo še daleč in sedaj res ne smemo »zaspati«. Na zadnjih treh tekmah se nam je izšlo, lahko bi se tudi drugače končalo. To osnovo, da smo čvrsti v obrambi, smo izpolnili in iz tega položaja moremo izhajati. Smo pa sposobni še več kreirati in si ustvarjati priložnosti, nas pa čaka še veliko dela.

Zaradi kazni v Mariboru(drugi rumeni karton v letošnji sezoni), tokrat ne boste prisotni ob igrišču. Kje na Bonifiki boste spremljali tekmo? Kje je tisti, skriti kotiček?

»Nisem se še odločil, bom pa nekje blizu terena. Verjamem pa v Denisa, je še neporažen, če morda niste vedeli.«

Prva liga Telemach, 13. krog

KOPER – GORICA

15. oktober 2022, ob 17.30, Bonifika
Vstopnice: na dan tekme, od 16h dalje v klubski trgovini ali na spletu in vseh prodajnih mestih sistema www.mojekarte.si,  odrasli: 10 evrov,  otroci 8-15 let: 5 evrov
NAPOVEDNIK TEKME