TOKRAT BREZ TOČK

13. decembra

Koper – Maribor 1:2 (0:1)

Strelci: 0:1 Vrhovec (21.), 1:1 Vršič (67.), 1:2 Repas (86.)
Koper: Vargić, Palčič, Rajčević, Žužek, Jozinović, Dodlek (od 90. Krajinović), Jelić Balta (od 46. Pejić), Stevanović (od 46. Knežević), Barišič (od 71. Spinelli), Vršič, Mulahusejnović.

Če v Kopru obeležujemo 100 let  igranja nogometa, Maribor prav danes praznuje 60 let delovanja  kluba. Darilo so prejeli v zaključku tekme, ko je Repas po zmedi v kazenskem prostoru zadel za zmago z 2:1.

Videli smo dva različna polčasa in dva različna obraza Koprčanov. V spominu nam bo ostal drugi, v katerem je za novo mojstrovino poskrbel Dare Vršič. A tudi njegov zadetek ni bil dovolj za točko: »Maribor je zasluženo zmagal. Prevečkrat smo dopustili, da so prišli v dober položaj, potem je normalno, da padejo zadetki. Nismo bili dovolj zbrani. Proti Mariboru mi očitno grejo prosti streli, ampak danes to ni prav nič pomagalo.«

Miran Srebrnič: »V prvem polčasu smo kar veliko tekli,  porabili veliko energije, a bili neuspešni. Veliko smo grešili pri prehodih, ob osvojeni žogi pa podaje niso bile natančne. Z nekaterimi spremembami smo bili v drugem polčasu pravi, imeli tudi priložnosti. Z odbitkov smo prejeli gol, ampak smo kar dobro odgovorili v nadaljevanju. Mislim, da smo danes gledali  eno dobro tekmo. Vsaka je zgodba zase, Maribor se je pokazal v dobri luči, tudi mi smo potem odgovorili. Izgubili smo, ampak to je v nogometu normalna stvar.«

V naslednjem krogu, že  v sredo, Koprčani gostujejo v Celju. Tekma 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bo začela ob 15h.