TOČKA ZA ZAČETEK

18. julija

Aluminij – Koper 0:0

Športni park, sodniki: Obrenović, Vukan, Kasapović.
Koper: Golubović, Palčič, Žužek, Rajčević, Bručić, Grudina, Parris, Guberac, Vešner Tičić (od 87. Krajinović), Mulahusejnović (od 82. Bešir), Barišić (od 69. Colley).
Rumeni kartoni: Azemović, Bolha, Marinšek, Pušaver; Guberac, Barišić, Colley.
POROČILO O TEKMI

Koprčani so s predstavo na zahtevnem gostovanju v Kidričevem dokazali, da so pripravljeni na začetek nove tekmovalne sezone. Ustvarili so si več priložnosti, ki jih žal niso realizirali. Tudi statistika je bila na strani rumeno modrih, ki so izvajali kar 10 kotov. V prvem polčasu je bil najbolj nevaren strel kapetana Guberca, v nadaljevanju pa sta priložnosti za gol zapravila Mulahusejnović in novinec Tičić. Tudi v zaključku tekme so bili Koprčani boljši, si bolj želeli vodilnega zadetka, a se je tekma končala z rezultatom 0:0. Bešir, ki je vstopil v 82. minuti je nevarno streljal, a je žoga letela mimo vrat.

Trener, Zoran Zeljković: “Lahko bi iz Kidričevega odnesli tudi tri točke, priložnosti smo imeli, a jih nismo izkoristili. V tem segmentu bomo morali biti boljši. Kakorkoli, veseli me, da nismo prejeli gola, naša igra more izhajati iz obrambe. Napredek je viden, smo pa odigrali šele tekmo prvega kroga, gremo naprej.”