SREBRNIČ: IMAMO ŠIROK KADER

12. novembra

Reprezentančni premor je ekipa pričakal na vrhu lestvice.  Koprčani so edina ekipa v ligi, ki ji je v letošnji sezoni uspelo povezati tri zmage v prvenstvu.

Kakšen je na treningih odziv ekipe po  zmagi proti Olimpiji? Odgovarja glavni trener,  Miran Srebrnič.

» Po vsakem rezultatsko uspešnem vikendu je vedno boljša atmosfera. Nagibam se k temu, da smo ne glede na rezultat zadnje tekme z glavo pri stvari. Vnema more biti vedno na najvišji ravni, ne glede na to, če si uspešen ali ne.  Veseli me, da dobro igramo in če bomo tako nadaljevali, bomo osvajali točke, to je bistvo. Tisti fantje, ki so na voljo imajo veliko željo. »

Dare Vršič je po tekmi z Olimpijo izpostavil, da so posledica dobrih rezultatov odlični odnosi v garderobi. Koliko vpliva ima to na rezultat?

»To je pravilo, ki vedno velja. Pomembno je, da se vsi počutijo del ekipe, vsak nekaj doda k rezultatu. Nekateri so dobili več priložnosti, drugi manj, pa bi si jo tudi zaslužili. Imamo širok kader, konkurenca je s tekmami postala velika. Kdaj se sama po sebi ponudi priložnost, ko ni bilo Pejića in Barišiča, so ju drugi odlično nadomestili. Če je ekipa odvisna od enega, dveh igralcev, potem to ni v redu. »

Je daljša klop prednost Kopra pred konkurenco?

»Seveda, to je zelo pomembno. Ko se tekme »lomijo«, za en gol,  v zadnjih dvajsetih minutah so menjave ključnega pomena. Nam je na zadnjih tekmah  uspelo to, da so tisti, ki so vstopili naredili preobrat. To je večkrat odločilnega pomena. »