SPODBUDEN ZAČETEK SEZONE

27. julija

Vodstvo in strokovni štab FC Kopra je na današnji tiskovni konferenci začetek sezone ocenil kot pozitiven. Boško Županović ne bo več opravljal nalog športnega direktorja FC Kopra.

Predstavi v Kidričevem v 1. krogu in na Bonifiki, minulo soboto sta spodbudni, ocenjujejo v strokovnem štabu in vodstvu FC Kopra. Na današnji tiskovni konferenci je predsednik Anto Guberac poudaril, da je koprski prvoligaš v novo sezono krenil z dodobra prevetreno ekipo, v kateri je kar 14 novincev.

»Potreben bo čas. Prave rezultate pričakujemo v dveh letih« je poudaril Guberac in obenem obelodanil menjavo na mestu športnega direktorja. »Bošku Županoviću smo se zahvalili za vloženo delo. Obračamo nov list v zgodovini FC Kopra. Športnega direktorja bomo izbrali v prihodnjem mesecu dni, ko se bo, Županoviću iztekel »odpovedni rok«. Za njegovo mesto že imam v mislih pravega človeka, vendar pogovori še niso zaključeni« je dodal Guberac.

Povsem nova je letos tudi trenerska ekipa. Glavnemu trenerju Zoranu Zeljkoviću asistira »stari znanec« Bonifike, Denis Halilović. Trener vratarjev je Benjamin Levak, za kondicijsko pripravljenost moštva pa skrbita Andrea d’Urso in Matic Tepeš. »Delamo dobro vendar smo šele na začetku« je poudaril Zeljkovič. »Napovedali smo napadalno usmerjeno moštvo. Želimo si uveljaviti mlade nogometaše. Nekaj smo jih pripeljali a želimo, da bi napredovali tudi domači upi. Dva, Raia Rudonjo inToma Kerezovića smo že priključili članski ekipi.  Prva podoba je solidna a zavedam se , da smo šele na začetku«.