SEZONE ŠE NI KONEC

23. maja

Celje – Koper 2:1 (1:1)

Stadion Z’dežele, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
Strelci: 1:0 Sokler (4.), 1:1 Mulahusejnović (43.), 2:1 Božić (87./11 m).
Koper: Adam, Rajčević, Pejić, Žužek, Dodlek, Caimacov (od 88. Vršič), Palčič (od 88. Mišić), Jozinović, Guberac, Barišić (od 69. Vekić), Mulahusejnović (od 83. Spinelli).
Rumena kartona: Mulahusejnović, Jozinović.
Rdeči karton: Jozinović (85.).

Po porazu v zadnjem krogu na gostovanju v Celju so Koprčani prvenstvo končali na nehvaležnem 9. mestu, kar pomeni, da ekipo čakata tekmi v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v prvi ligi. Nasprotnik bo drugouvrščena ekipa drugoligaškega tekmovanja – Krka iz Novega mesta. Na zadnjih osmih tekmah so rumeno modri osvojili le dve točki in se znašli v nezavidljivem položaju. Na zadnjih osmih tekmah so dvakrat remizirali in šestkrat izgubili. Razlika med petim in dvetim mestom je nakoncu znašale le tri točke, blizu katerih so bili Koprčani v 79. minuti, ko je gol Vekiću preprečila reakcija vratarja Rozmana in prečka.

Domačini so tekmo odprli sanjsko in povedli v 4. minuti z golom Soklerja. Pobudo  v nadaljevanju je v zaključku prvega polčasa z golom unovčil Mulahusejnović, ki si z Mlakarjem deli naziv najboljšega strelca lige. Oba sta v sezoni prispevala 14 golov. Nardin Mulahusejnović je tudi edini Koprčan, ki se je uvrstil v idealno enajsterico prvenstva. Po šoku v uvdonih minutah je sledil še večji v samem zaključku tekme. Jozinović je zakrivil 11-m, prejel drugu rumeni in posledično rdeči karton, iz bele točke pa je zmago za obstanek Celjanom zagotovil Božić.