PRVA DOMAČA ZMAGA

18. oktobra

Koper – Domžale 2:0 (1:0)

Strelec: 1:0 Mulahusejnović (26.), 2:0 Mulahusejnović (52.).
Koper: Vargić, Rajčević, Jozinović (od 69. Mišić), Vršič (od 84. Bešir), Palčič, Knežević, Žužek, Barišić (od 62. Krajinović), Dodlek, Pejić (od 69. Čirjak), Mulahusejnović (od 70. Spinelli).

Na domači tekmi (zaprti za javnost), so Koprčani že v uvodnih minutah nakazali, da jih zanima le zmaga. Po dveh zadetkih Mulahusejnovića, trenutno prvega strelca prvenstva, so se rumeno modri po zadnjem sodnikovem znaku veselili zaslužene zmage.

Uvodne minute tekme so pripadle domačinom, ki so si v dobrih 15-ih minutah ustvarili tri priložnosti. V 26. minuti smo videli prvi zadetek – Vršič je s podajo našel Mulahusejnoviča, ki je  zadel za vodstvo. V prvem polčasu je bil v protinapadu nevaren Knežević, a je streljal mimo vrat. Zadnje minute prvega dela so pripadle gostom, a si prave priložnosti niso priigrali.

V drugem polčasu je pobudo na igrišču v 52. minuti znova kronal Mulahusejnović. Veliko zaslug za njegov peti gol v sezoni ima Barišić, ki je na levi strani odlično preigral obrambo in asistiral za  vodstvo z 2:0. Za tem je Pejićev strel z glavo obranil  vratar Sorčan.

Trener, Miran Srebrnič: »Mislim, da smo zelo dobro odigrali tekmo. Veseli me, da smo bili že drugo zaporedno tekmo dinamični in kombinatorni in si ustvarimo kar nekaj priložnosti. Zmaga je zaslužena, lahko bi bila še višja. Ko so Domžale  vršile določen pritisk smo delovali zelo zrelo, nismo popustili. Sem zadovoljen, potrebovali smo eno takšno tekmo, da napredujemo po lestvici, saj zbiranje točke eno po eno tega najbolj ne prinaša. Pomembno je, da je igra v redu kar me veseli.«

Strelec dveh zadetkov, Nardin Mulahusejnović: Zelo sem zadovoljen, da smo zmagali, to je naš cilj na vsaki tekmi. To je zadovoljstvo, da lahko pomagam ekipi s tem ko zabijam gole. Zbiramo točke in upam, da bomo tako tudi nadaljevali.

Časa za regeneracijo ne bo prav veliko, zato bo tudi dolga klop prišla do izraza v tem zahtevnem ritmu – morda že v naslednjem tednu. V sredo bo na Bonifiki v pokalnem obračunu nasprotnik Aluminij(18:00). V soboto sledi zahtevno gostovanje v Mariboru.