JUTRI PRIMORSKI DERBI

2. novembra

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

KOPER – TABOR

Stadion Bonifika, 3. november 2020, ob 16.00
Tekma zaprta za javnost
Neposredni prenos: Planet 2

V dosedanjem delu prvenstva so Koprčani zbrali 13 točk, kar na lestvici pomeni delitev četrtega mesta z Mariborom. Torkov nasprotnik, Tabor ima dve točki več.

Trener Miran Srebrnič, po odigrani prvi četrtini prvenstva: “Zadnjih  pet tekem smo odigrali zelo dobro in to me navdaja z optimizmom. Res je tudi to, da je vsaka tekma zahtevna in se je potrebno dobro pripraviti na nasprotnika ter biti visoko motiviran. Liga je izenačena in nepredvidljiva. Smo optimisti in gledamo naprej, da bomo v takem stilu kot na zadnjih tekmah osvajali točke.”

Na prvem medsebojnem obračunu v Sežani se je tekma uvodnega kroga prvenstva po avtogulu končala z 1:0 v korist domačinov.

Koprčani primorski derbi pričakujejo z nizom pozitivnih rezultatov. Na zadnjih petih tekmah, če upoštevamo še pokalno z Aluminijem, so zabeležili tri zmage in dva neodločena rezultata. V sredo je Vršič  proti Celju(3:0) dvakrat zadel in asistiral za visoko  zmago proti aktualnim prvakom. Zasluženo je bil izbran za igralca kroga, kjer sta mu med enajsterico najboljših  družbo delala še Barišić in Rajčević.

Sežana je v zadnjem krogu gostovala v Novi Gorici in po porazu ostaja brez osvojene točke na gostovanju, so pa zato na Stadionu Rajka Štolfe kar petkrat zmagali.

Pred tekmo s Sežano, trener, Miran Srebrnič: “Cilje je zmaga. Sežana ima dobro moštvo, ki igra po sistemu, ki ga je gojil že prejšnji trener. So zelo uigrani in tudi igralci, ki so jih pripeljali v letošnji sezoni so kvalitetni. Čaka nas zahteven nasprotnik, ki ni po naključju tik pod vrhom lestvice s toliko točkami. Pred nami je težko srečanje, zato se moremo dobro pripraviti.”