PRIMORSKI DERBI

15. aprila

KOPER – GORICA 1:0 (0:0)

Bonifika, sodniki: Borošak, Benc, Šumer.
Strelec: 1:0 Kambič (61.).
Koper: Golubović, Palčič, Mittendorfer (od 32. Bilić), Novoselec, Šimčak, Vešner Tičić (od 82. Benedičič), Correia, Kambič, Požeg Vancaš, Krajinović, Edomwonyi (od 70. minute Nkada).
Rumena kartona: Požeg Vancaš; Agić.

14. zmaga v sezoni in utrditev na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Dvoboj se je začel precej mirno brez pravih priložnosti na obeh straneh. Koprčani so bili nekoliko podjetnejši, po desetih minutah igre pa so prišli blizu zadetka. Najprej je po podaji iz kota in zmedi v kazenskem prostoru Gorice na golovi črti posredoval Bernard Karrica, že ob naslednjem predložku pa se je po strelu z glavo Luke Kambiča izkazal vratar Matevž Dajčar.

Kmalu zatem so prvič zapretili tudi Goričani, ko se je Dario Kolobarić sam znašel pred Adnanom Golubovićem, a se ta ni pustil premagati.

Do konca prvega polčasa so imeli več priložnosti rumeno-modri. Tik pred koncem je Nikola Krajinović z razdalje zadela vratnico.

Tudi po odmoru so Koprčani napadalno začeli drugi polčas. Terensko premoč pa kronali v 61. minuti, ko je Kambič zadel z glavo po predložku z leve strani.

Nekaj minut zatem je nevarno s strelom z razdalje poskušal še Matej Palčič, a je žoga zletela mimo leve vratnice. Nato je prvič po odmoru zapretila Gorica, Tino Agić je z glavo meril premalo natančno.

Do konca dvoboja je Gorica lovila izenačenje, toda neuspešno. V sodnikovem podaljšku je po napaki goriške obrambe sam pred Dajčarja prišel rezervist Timothe Nkada, a ni izkoristil podarjene zaključne žogice. Vseeno so Koprčani zadržali minimalno prednost in se pred domačimi navijači veselili 14. zmage letos.

V naslednjem krogu Koper pa odhaja na gostovanje k Radomljam.

Novinarska konferenca po tekmi Koper – Gorica: 

Vrhunci tekme: