PRIMORSKI DERBI

27. avgusta

Prva liga Telemach, 7. krog

TABOR SEŽANA – KOPER

28. avgust 2021, ob 17.00
Neposredni prenos: Sportklub 1
Stadion: Stadion Rajko Štolfa
Cena vstopnic:  odrasli: 10 evrov, mlajši od 12 let: 2 evra, PCT pogoji

Koper je v dosedanjem delu prvenstva še neporažen. Zoran Zeljkovič  bo z ekipo naredil vse, da bo tako tudi po zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom. Ne samo to, rumeni so v izjemnem vzdušju preteklo soboto na Bonifiki premagali Maribor in se zavihteli na vrh lestvice. To je bila četrta zaporedna zmaga(Mura, Celje, Olimpija, Maribor).

Tabor je v uvodnem krogu presenetil Muro na gostovanju, sledila je serija tekem brez zmage (v Domžalah so vpisali točko), v zadnjem krogu pa so se varovanci Igorja Božiča vrnili v zmagovalne tirnice, z 0:1 so premagali novinca v ligi, Radomlje. Po šestih odigranih tekmah ima Tabor 7 točk, kar zadostuje za 5. mesto na lestvici. Koper ima ob tekmi manj na vrhu 13 točk.

Ko so rumeni na zadnje gostovali v Sežani(decembra 2020), smo videli skupaj kar sedem zadetkov, trije so »padli« v uvodnih osmih minutah tekme, dvakrat je v tem obdobju zadel Barišić.  Z rezultatom 4:3 so tri točke vpisali Koprčani. V zadnji sezoni je Tabor v uvodnem krogu prvenstva (prva tekma ob povratku Kopra med elito) zmagal z 1:0, na preostalih treh obračunih so se zmage veselili Koprčani.

V prvi ligi sta ekipi odigrali 7 medsebojnih tekem – Koper: 5 zmag, 1 remi, 1 poraz. Razmerje v golih 13:7.

Trener Zoran Zeljkovič pred gostovanjem v Sežani: “Pričakujemo težko tekmo, Tabor ima dobro ekipo, še posebej so nevarni ko igrajo doma. Dobro se bomo pripravili in kot sem večkrat že povedal, vsako tekmo gremo na zmago. Zanimajo nas točke, vse bomo naredili, da jih osvojimo. Ne bo nam lahko, ampak mislim da zmoremo.”