V SOBOTO PRIMORSKI DERBI

19. novembra

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

KOPER – GORICA

21. november 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Po reprezentančnem premoru se nadaljuje prvenstvo. Rumeno modri bodo na Bonifiki, v primorskem derbiju, gostili Gorico. Koprčani so edina ekipa, ki ji je v letošnji sezoni uspelo vpisati tri zaporedne zmage(Celje, Sežana in zadnja na gostovanju proti Olimpiji).

13. septembra so Koprčani, na tekmi 3. kroga v Novi Gorici, vpisali prvo zmago ob povratku v prvo ligo. Po rdečem kartonu Čirjaka je Gorica povedla, a  smo v nadaljevanju videli kar štiri zadetke rumeno modrih. Trikrat je zadel Žužek(od tega enkrat v lastno mrežo) – tekma se je končala z rezultatom 2:4.

Od takrat se je veliko stvari spremenilo, Koprčani so ujeli prvoligaški ritem in so pred nadaljevanjem prvenstva najbolj »vroča« ekipa lige. Gorica je na zadnjih tekmah pokazala veliko dobrih trenutkov – v zadnjem krogu so remizirali z Bravom, pred tem izgubili z Olimpijo in premagali Sežano.

Koprčani so na vrhu lestvice, skupaj z Mariborom in Muro(18 točk), Gorica in Aluminij sta na zadnjem mestu(9 točk).

Dare Vršić:  »Ne bi gledal lestvice, sem pa vesel za to. Za nas je pomembna vsaka tekma, rezerve še imamo. Po začetku sezone se je priključilo nekaj novih, kvalitetnih igralcev, ko bodo v »top formi« bomo še boljši, zato pravim, da so rezerve.  Vsaka tekma je zgodba zase, vsaka je zahtevna. Gorica bo v Koper prišla s svojimi cilji –  ko smo nazadnje igrali z njimi doma, smo izgubili, takrat zelo pomembno tekmo v drugi ligi. Potrebno bo zadeti, do takrat bo tekma izjemno zahtevna, pričakujem, da bo Gorica čakala na svojo priložnost.«