PRED GOSTOVANJEM V DOMŽALAH

3. marca

4 tekme in le 1 točka je veliko manj od pričakovanj na začetku drugega dela sezone. Prednost domačega igrišča na tekmah z Mariborom, Radomljami in Olimpijo rumeno-modri niso izkoristili in vpisali tri poraze. V soboto se odpravljajo na gostovanje, v Domžale, kjer se bo v Športnem parku tekma začela ob 17:30. Tudi s prenosom na TV Sportklub.

Zoran Zeljković: »Ta začetek drugega dela se res ni iztekel po naših željah. Še dobro, da imamo vse v svojih rokah in nogah. Pogovorili smo se, zavedamo se kvalitete, ki jo premoremo, zato verjamem v dobro reakcijo.«

Na omenjenih tekmah je bilo ogromno dejavnikov, ki so vplivali tudi na končni rezultat. Proti Gorici in Radomljam je ekipa že v zelo zgodnji fazi tekme ostala z igralcem manj, tudi na tekmi v Domžalah glavni trener ne bo imel na voljo kompletno zasedbo. Daleč od tega. Na zadnji tekmi so manjkali Prce, Novoselec, Hvalič, Barišić in Correia, ki je ob dveh prejetih kartonih na tekmi z Radomljani kaznovan tudi za obračun z Domžalčani. Prepoved nastopa imata zaradi kartonov še Vešner Tičić in Bede Osuji. Koliko bo glavni trener pogrešal vse omenjene?

»Vsak je pomemben, seveda se bo to poznalo. A imamo dovolj širok kader in kvaliteto, da odsotne lahko nadomestimo, kar je zelo pomembno.«

Na zadnji tekmi je ob Zoranu Zeljkoviću stal njegov novi pomočnik, Džengis Čavušević. Z namenom, da se odgovori na vsa vprašanja, je bila po obračunu z Olimpijo organizirana novinarska konferenca, na kateri pa je bila glavna tema, žal, povsem drugačna. Zakaj je prišlo do menjave v strokovnem štabu?

»To je bila moja želja. Džengisa osebno poznam, kar je zame zelo pomembno. Verjamem, da lahko s svojimi izkušnjami veliko pomaga, da ekipo v najkrajšem možnem času dvignemo na želeno raven. »

Sledita dve tekmi z Domžalami. V soboto za prvenstvene točke na gostovanju in v torek na Bonifiki v osmini finala pokalnega tekmovanja. Kako pomembni sta ti dve tekmi?

»Zelo. Tudi zelo zahtevni. Že na sobotni tekmi lahko popravimo napake, ki smo jih naredili na začetku drugega dela sezone. Vse bomo naredili, da bo temu tako, a se tudi zavedamo zahtevnosti naloge. V naši ligi ni lahke tekme, dobro se pripravljamo in tako kot vedno – na vsaki gremo po zmago.»

Na prvih dveh medsebojnih tekmah v letošnji sezoni so Koprčani vpisali zmago v 7. krogu (0:2) in remi na Bonifki v 16. krogu (1:1).

Skupaj sta Koper in Domžale na prvoligaškem prizorišču odigrala 73 tekem. Razmerje v zmagah je 28:28, 17x se je tekma končala brez zmagovalca.