POLFINALE POKALA!

28. oktobra

POKAL PIVOVARNA UNION – ČETRTFINALE:

OLIMPIJA – KOPER 0:1 (0:1)

Strelec: Parris (5′)

Koprčani so v četrtfinalu pokalnega tekmovanja v Stožicah izločili aktualne prvake! Po podaji Beširja je iz protinapada edini zadetek na tekmi prispeval Parris, ki se je po lažji poškodbi vrnil v kader za tekmo. Povratnika sta tudi kapetan Guberac, ki je začel tekmo in Grudina, ki je v igro vstopil v drugem polčasu. Manjkali so Barišić, Rajčević,Krajinović,..

Ob vse težavah s poškodbami se zdi, da bo daljše obdobje odsoten nesrečni Renato Simić, ki je v drugem polčasu zaradi poškodbe kolena na nosilih zapustil igrišče. Renato, želimo ti hitro okrevanje!

Trener, Zoran Zeljković: “Milsim, da smo na koncu zasluženo zmagali. Na trenutke smo trpeli, po drugi strani pa pokazali stabilnost. Najtežje je zabiti gol, nam je to uspelo, zato gremo v naslednji krog.”

Kapetan, Ivica Guberac: “Zaslužili smo si zmago, odigrali smo eno zrelo tekmo. Igrali smo tudi na rezultat, po golu smo se dobro branili. Ob uvrstitvi v polfinale smo seveda zelo veseli.”

Na preostalih dveh četrtfinalnih tekmah so o uvrstitvi v polfinale odločale enajstmetrovke. Bravo je izločil Muro, Celje pa Radomlje. Danes bo na sporedu še tekma med Mariborom in Domžalami.

Rumeno modri so se z zmago vsaj malo oddolžili za nedeljski poraz na Bonifiki, kjer so navijači pripravili zares izjemno vzdušje. Ponedeljek bo na sporedu nova zahtevna preizkušnja – gostovanje v Ljudskem vrtu. Naslednja domača tekma bo v soboto, 6. novembra ob 20:15, nasprotnik pa Tabor iz Sežane.