PO PREOBRATU DO TOČKE

23. oktobra

MURA – KOPER 2:2 (1:0)

Stadion Fazanerija, sodniki: Matoša, Kasapović, Švarc.
Strelci: 1:0 Trontelj (11.), 2:0 Maroša (46.), 2:1 Barišić (67.), 2:2 Jelenič (86.).
Koper: Hvalič, Pabai, Mittendorfer, Prce, Pavlović (od 58. Palčič), Ankrah, Vešner Tičić, Orazov (od 46. Groznica), Barišić, Nkada (od 58. Jelenič), Osuji.
Rumeni kartoni: Jurišić, Mihelak; Orazov.
Rdeči karton: Jurišić (85.).

Koper, ki ga je prvič vodil Safet Hadžić, je s pritiskom v zadnjem delu obračuna prišel do točke in s tem podaljšal niz neporaženosti na devet tekem. Koper je zadržal drugo mesto, s štirimi točkami zaostanka za Celjem.

Potem ko uvodne minute niso ponudile pravega zaključka, je v deseti do strela v kazenskem prostoru prišel Amadej Maroša, vendar je preslabo streljal, da bi lahko premagal Klemna Hvaliča v koprskih vratih. A že v 11. minuti so črno-beli povedli, ko je po protinapadu zadel Žan Trontelj po lepi podaji v kazenski prostor Dardana Shabanhaxhaja.

Koprčani pa so prvič nevarno streljali v 26. minuti, ko je z razdalje streljal Ramazan Orazov, Klemen Mihelak pa je žogo odbil, tako kot malo pozneje še poskus z glavo Timotheja Nkade.

Vse odločnejši Koper, ki zaradi poškodbe še naprej pogreša razpoloženega Nika Omladiča, je v 34. minuti tudi zadel, vendar je bil pred strelom Franja Prceja Bede Osuji, ki je podaljšal žogo do Prceja, v prepovedanem položaju. V 45. minuti pa je imel Murin napadalec Maroša novo lepo priložnost za podvojitev prednosti, vendar je z dobrih desetih metrov zgrešil cilj.

Že v prvi minuti nadaljevanja so gostitelji povečali prednost po slabi podaji Hvaliča, Maroša je zadel za 2:0. V 55. minuti bi lahko Mura prišla do novega zadetka, a je Michael Pavlović žogo odbil pred golovo črto.

V 62. minuti je na drugi strani Osuji meril čez gol, pet minut pozneje pa je Maks Barišić zadel z diagonalnim strelom z desne strani kazenskega prostora. Maroša je takoj zatem na drugi strani zadel le zunanji del mreže, Enej Jelenič pa je v 72. minuti žogo poslal v Mihelaka.

Koper je nadaljeval pritisk, iskal izenačujoči zadetek, od 85. minute pa igral z igralcem več po drugem rumenem kartonu Roka Jurišića. Minuto kasneje je Jelenič streljal oziroma podal z desne strani, žoga pa je na koncu končala v mreži Mure za 2:2.

V soboto se rumeno-modri vračajo na Bonifiko, kjer bodo igrali z Bravom.