PO MARIBORU

20. maja

Koper – Maribor 0:3 (0:1)

Stadion Bonifika, sodniki: Mertik, Vukan, Kordež.
Strelci: 0:1 Mlakar (28./11 m), 0:2 Kotnik (83.), 0:3 Tavares (89.).
Koper: Adam, Palčič (od 74. Mišić), Mittendorfer, Žužek, Viler (od 51. Stevanović), Dodlek, Jelić Balta (od 74. Spinelli), Pejić, Barišić (od 85. Vekić), Vršič, Mulahusejnović.
Rumeni kartoni: Viler, Jelić Balta, Žužek, Vekić; Klinar.
Rdeči karton: Klinar (34.).

POROČILO O TEKMI

Na Bonifiko so se vrnili gledalci, kar je bil poseben občtuek. Če odmislimo končni rezultat pa so Koprčani pustili zelo dober vtis. Po prikazanem bi si zaslužili veliko več kot visok poraz. Znova je zmanjkalo nekaj športne sreče, odločitve sodnikov so bile tudi tokrat mejne, kar je vplivalo na končni rezultat tekme v Kopru. Krog pred koncem prvenstva je Maribor zadržal vodilno mesto na lestvici, rumeno modri pa bodo tekmo sezone odigrali v soboto na gostovanju v Celju. Ekipo bo vodil Nedžad Okčić, potem ko je vodstvo kluba po tekmi sporazumno prekinilo sodelovanjem s trenerjem Rodolfom Vanolijem.

Predsednik kluba, Ante Guberac: “Ne želim jamrati, poraz je boleč. Bili smo prepričani, da si bomo danes zagotovili obstanek. Vsi, ki so gledali tekmo, na stadionu ali televiziji, so videli, da je bil Koper danes kot že nekajkrat v sezoni grobo oškodovan. Na tak način je nemogoče zmagati tekmo. Fantje so imeli pravi odnos na igrišču, komaj smo čakali vrnitev navijačev na stadion in upam da bo to sedaj stalnica.” Glede na razplet preostalih tekem bodo Koprčani v soboto odigrali tekmo sezone:“Noben ni tega pričakoval.Krivi smo sami, zapustila nas je tudi sreča ter preostali faktorji na katere nimamo vpliva. Prepričan sem, da bodo fantje v Celju dali vse od sebe in nam ne bo potrebno igrati dodatnih kvalifikacij za obstanek v ligi.”

Za podkrepitev nekaterih besed predsednika preverite dva sporna trenutka tekme. Prepustimo, da si sami ustvarite mnenje.