PISMO NAVIJAČEM

4. septembra

Dragi navijači našega FC Kopra, dragi prijatelji nogometa.

Zadnji dnevi so bili za vse, ki delamo v koprskem nogometu in za FC Koper zelo vznemirljivi, obenem pa tudi naporni in težki. Ni skrivnost, da smo podpisali izpisnico enemu naših najboljših nogometašev, Kaheemu Parrisu, ki bo svojo nogometno pot nadaljeval v enem največjih evropskih klubov zadnjih desetletij, Dinamu iz Kijeva. Nekateri, so to novico sprejeli z negodovanjem, češ, zakaj se je bilo potrebno odpovedati enemu naših najboljših nogometašev. Res je, lahko bi mu uresničitev njegovih sanj, prestop v enega od evropskih velikanov preprečili, a zakaj le?

Kaheem Parris se je FC Kopru pridružil iz drugoligaša Krke. V lanski sezoni nam je pomagal do pokalne lovorike in bil eden od najbolj zaslužnih v boju za naslov prvaka. Kaheem je odličen fant, ki je v Evropo iz Jamajke prišel, da bi uresničil svoje sanje. Prestop v kijevski Dinamo, kjer bo lahko igral na najvišji evropski ravni in sebi ter svoji družini zagotovil eksistenco, pomeni uresničitev teh sanj. Obenem pa je Kaheem uresničil tudi sanje nas, ki se v FC Kopru že vse od vnovičnega štarta v najnižjem rangu tekmovanj trudimo zato, da bi rezultate dvignili na najvišjo raven in da bi klub postal magnet in odskočna deska za mlade perspektivne nogometaše. Resnica je pač takšna, da je Slovenski nogomet v tem trenutku le preddverje največjih evropskih nogometnih odrov.

Kaheemov prestop v Dinamo je največji in najodmevnejši prestop katerega koli igralca, ne le iz Kopra, temveč iz celotne slovenske lige v katerega od evropskih velikanov, brez vmesnih postankov. Je tudi najdražji prestop kateregakoli nogometaša iz vrst FC Kopra, s katerim si bo naš klub finančno opomogel in privoščil nova vlaganja v perspektivne nogometaše, trenerje, nogometno šolo in druge sodelavce. Če Kaheemu ne bi dovolili uresničiti njegovih sanj, bi pokazali, da nam za kariere naših fantov ni mar. To ni in nikoli ne bo naš cilj. Prizadevali si bomo, tudi z vašo pomočjo, zasledovati najvišje cilje, naslov prvaka, domače in evropsko pokalno tekmovanje. Če pa bomo ob tem uresničili tudi sanje tistih, ki se bodo na tej poti srčno borili za rumeno modro barvo, bomo na zmagovalni poti.

Petkov poraz proti Celju nam v tem pomenu zagotovo ne more biti v ponos. Upamo, da bo takšnih tekem čim manj. V nekaj mesecih smo dodobra prevetrili moštvo. Zapustilo nas je kar nekaj odličnih nogometašev, za katere je bil Koper oder uveljavitve za prestop v klube, kjer bodo tudi desetkrat bolje plačani. Takšnih pogodb si žal, v našem klubu trenutno še ne moremo privoščiti. Ne želimo pa našim najbolj zaslužnim nogometašem preprečiti uresničitev njihovih življenjskih ciljev.

K večjim in bogatejšim klubom smo v zadnjih mesecih pospremili ne le Parrisa, temveč tudi Colleya, Jelića Balto, Žužka in še koga. Če bo uspelo njim, bo tudi nam in vam, ker to pomeni, da smo na pravi poti in da bo FC Koper v prihodnje postal klub, v katerem bi si vsak mladi perspektiven nogometaš želel zaigrati.

Pred tremi leti, ko smo igrali v nižjem rangu tekmovanj, sem obljubil, da bomo naredili vse, da FC Koper postane stalnica v evropskih tekmovanjih. Verjamemo, da smo na pravi poti, to tudi dokazujemo. Cilje izpolnjujemo in jih bomo z vašim zaupanjem, v to sem prepričan, v prihodnje tudi uresničili.

Bodi moder in navijaj za rumene.

Anto Guberac