PALČIČ GOST NA RADIU KOPER

28. septembra

Matej Palčič je bil gost oddaje na Radiu Koper. Obsežen pogovor najdete na spodnji povezavi.

POVEZAVA

Matej prihaja iz športne družine, oče Miro je navdušen športni zanesenjak, sestri sta bili rokometašici. “Pri nas se je vedno spremljal šport, v otroštvu sem se ob nogometu navduševal tudi nad plavanjem, namiznim tenisom in košarko. Na koncu sem se moral odločiti za eno športno panogo in izbral sem nogomet.”

Prvi nogometni vzornik je bil Alessandro Del Piero, zato je začel navijati za Juventus. Palčič je zgodaj prišel v reprezentančne selekcije, najprej je bil napadalno usmerjen nogometaš, ki je dosegal veliko golov. Prav pri 16. letih je v eni od reprezentančnih tekem prišlo do spremembe igralnega mesta.“Manjkal je desni bočni igralec, jaz sem zaigral na tej poziciji in zadovoljil. Podobno se je zgodilo na članski tekmi Kopra proti Mariboru in tako sem ostal na tej poziciji.”

Pri 16 letih ga je tedanji trener Kopra Primož Gliha poslal v ogenj med člani, s Koprom je kasneje osvojil pokalno in superpokalno lovoriko. Pred petimi leti se je odpravil k prvakom v Maribor, nato pa ga je pot vodila na Poljsko in v Moldavijo.