Obalno kraški derbi

16. aprila

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

KOPER – TABOR

Sobota, 17. april 2021, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

V soboto bomo priča četrti uradni tekmi Kopra in Tabora v letošnji sezoni. V prvem krogu je zmaga ostala v Sežani, na preostalih dveh tekmah pa so tri točke vpisali Koprčani. Rezultatsko najbolj  zanimiva je bila prav zadnja, odigrana meseca decembra, ki se je končala z rezultatom 3:4. Sedaj se začenja zadnji del sezone, kjer bo vsaka točka pomembna v boju za mesta, ki peljejo v evropo. Zaradi kartonov bo med rumeno modrimi manjkal Stevanović, v minuli sezoni član Tabora, ki je pred obalno-kraškim derbijem imenoval novega glavnega trenerja. To je postal hrvaški strateg, Sabit Šljiva, ki je deloval tudi v Kopru.

Tekma, ki se bo začela ob 20h bo na sporedu kot zadnja v 28. krogu. V petek bodo moči merili Aluminij – Maribor in Celje – Mura, preostala sobotna para sta Bravo – Domžale in Gorica – Olimpija.

Rodolfo Vanoli: »Zelo dobro smo pripravljeni in osredotočeni na to kar nas čaka. Že v soboto bo pred nami zahtevna naloga, proti nasprotniku, ki ga spoštujemo.  Imamo velik motiv in naredili bomo vse, da bomo po odigranih devetih tekmah razveselili vse, ki nas podpirajo.  Predvsem naše navijače, čeprav  nas ne morejo podpirati s tribun, vem da nas spremljajo na daljavo.«