Z Olimpijo še brez gledalcev

29. avgusta

Zvesti navijači, za vas imamo dobro in slabo novic.

Včeraj, pozno zvečer, je NZS sporočila odločitev Odbora za nujne zadeve, ki jo seveda pozdravljamo – pod posebnimi pogoji so ponovno dovoljeni gledalci na nogometnih tekmah. Seveda je bilo čez noč nemogoče zagotoviti vse zahteve v skladu z omejitvami veljavnih predpisov in odlokov vlade RS, ter pridobiti pozitivno mnenja NIJZ v zvezi z organizacijo tekme s prisotnostjo gledalcev, odločbo UE in potrdilo pristojne policijske postaje o prijavi prireditve. To pomeni, da bo nedeljska tekma med Koprom in Olimpijo odigrana brez prisotnosti gledalcev.

Prva domača tekma ob povratku med elito se bo začela ob 18h z neposrednim prenostom na programu Planet2. Zaradi poškodbe bo tudi tokrat manjkal Aleksander Rajčević. Trener Miran Srebrnič je po slabši tekmi v Sežani vesel odziva, ki so ga njegovi varovanci pokazali na treningu. Ljubljančani so uvodni krog prvenstva izpustili zaradi karantenskih odločb, v četrtek pa v Stožicah odigrali 1. tekmo kvalifikacij za nastop v Evropski ligi in premagali islandski Vikingur, ekipo katero so Koprčani izločili v tem tekmovanju tekmovanju v sezoni 2015/16.

Olimpijo, ki je od 5. minute igrala z igralcem več je po zaostanku 0:1 iz težav v 88. minuti rešil rezervist Matic Fink, povratnik je v polurnem podaljšku podal tudi za gol Radivoja Bosića, ki je ekipo popeljal v drugi krog kvalifikacij UEFA Evropske lige.