Ničla v 33. krogu

10. maja

Koper – Aluminij 0:3 (0:2)

Stadion Bonifika, sodniki: Perić, Černe, Kalan.
Strelci: 0:1 T. Pečnik (7.), 0:2 Krefl (24./11 m), 0:3 Mujan (90.).
Koper: Vargić, Mittendorfer, Viler, Žužek, Dodlek, Mišić, Jelić Balta, Pejić (od 46. Caimacov), Palčič, Vršič (od 46. Barišić), Spinelli (od 46. Vekić).

Koprčani so na Bonifiki doživeli visok poraz, kar ne odraža realnega stanja na igrišču. Trener Vanoli je v primerjavi s tekmo v Murski Soboti zamenjal šest igralcev v začetni enajsterici.  Uvod je pripadel gostom, ki so povedli že v 7. minuti, ko je bil nepozoren Pejić.  Iz enajstmetrovke, ki jo je zakrivil Jelić Balta, je Kreft premagal Vargića. Odgovor je sledil s priložnostjo Palčiča.  Spinelli, ki je najprej z glavo streljal prek vrat, je v nadaljevanju zapravil izjemno priložnost za znižanje zaostanka.

V drugem polčasu so Koprčani zatresli mrežo, a je za veliko slabe volje poskrbel sodnik Perić, ki je videl prekršek in gol razveljavil. Za tem je Dodlek z močnim strelom zadel prečko, sledila pa je nova sporna odločitev,  ko nad Palčičem v kazenskem prostoru po mnenju sodnika ni bilo prekrška. Barišić je v zaključku sprožil močan strel, ki ga je ubranil Janžeković. V sodnikovem dodatku je za Aluminij zadel Mujan (opomba-ob prepovedanem položaju), za končnih 0:3.

Rodolfo Vanoli: »Dva različna polčasa smo igrali, bili sta dve tekmi v eni. Jezen sem na prvi polčas, ko smo nasprotniku podarili dva gola. Nekateri igralci se ne zavedajo kaj je potrebno dati za grb Kopra. Predvsem pa sem razočaran kar se dogaja. Na gostovanju pri Muri nam niso sodili enajstmetrovke, danes pa nam razveljavili regularen gol. Koper si zasluži več spoštovanja, žalostno je, da se to dogaja.«