NAPREDOVANJE!

21. oktobra
Pokal Pivovarna Union, osmina finala:

Koper – Aluminij 3:1

Strelci:  Vršič 48´(1:1), Jelić Balta 117´(2:1),  Stevanović 121 ´(3:1) / Štusej 38´(0:1)
Koper:
Vargić, Jozinović (106./Mišić), Cerovec, Vršič, Palčič, Žužek, Barišič (73./Stevanović), Dodlek, Pejić (106./Bešir), Knežević (106./Jelić Balta), Spinelli (73./Vekić)

Na edinem dvoboju prvoligašev v tej fazi tekmovanja je zmaga ostala doma. Koprčani so si z rezultatom 3:1 priigrali napredovanje med najboljših osem ekip v pokalu. Zmaga je zaslužena, čeprav so gostje preko Štuseja povedli in dobili prvi polčas. Vršič je izenačil na začetku drugega polčasa, do izteka rednega dela pa smo videli številne zapravljene priložnosti rumeno modrih. Nadvlado so domačini kronali v samem zaključku tekme. V podaljšku  sta zadela Jelić Balta in Stevanović. Dvakrat je podal Vršič, ki se je podpisal pod vse domače zadetke.

Miran Srebrnič: “Že pred tekmo smo vedeli, da nas čaka borba. Mislim, da smo prvi polčas odigrali malo slabše, čeprav smo imeli več priložnosti kot nasprotnik. V drugem smo bili samo mi na terenu, a nismo izkoristili priložnost, da bi  že v rednem delu rešili tekmo. Smo pa v podaljšku odigrali odlično, bili smo potrpežljivi, čakali pravi trenutek in tudi zadeli. Zelo sem vesel, da smo premagali dobro ekipo. Videl sem agresivnost, željo, karakter, to me veseli.”

Maks Barišić: “Za nami je dobra tekma, mogoče smo v prvem polčasu stali preširoko med linijami in nasprotniku dovolili nekaj protinapadov. Smo pa dobro kombinirali, še posebej v drugem polčasu, ki smo ga zares dobro začeli in zasluženo zmagali. Tako kot v Kidričevem smo si ustvarili veliko priložnosti, žal nam ni že v rednem delu uspelo odločiti zmagovalca. Na koncu šteje le to, da smo napredovali.”