NAJPREJ V CELJE

10. februarja

Prva liga Telemach, 21. krog

CELJE – KOPER

12. februar 2022 ob 17.30
Neposredni prenos:Sportklub 1
Stadion:Stadion Z dežele

Po zimskem premoru je pred vrati spomladanski del sezone. Priprave, ki so jih rumeno modri v celoti opravili na domači Bonifiki so v zaključni fazi, vse misli so že usmerjene na sobotno gostovanje v Celju.

Na pripravljalnih tekmah so varovanci Zorana Zeljkovića zabeležili 5 zmag (Kapfenberger, Dekani, Krka, Primorje in Izola) in 3 poraze (Opatija, Dinamo Zagreb in Rudar Prijedor).

Pričakovano je v ekipi prišlo do nekaterih sprememb, več je bilo prihodov kot odhodov(Varešanović, Grudina, Ilieski). Zagotovo se v boj za najvišja mesta Koprčani podajajo okrepljeni in močnejši.

Kot zadnji se je ekipi pridružil Andrej Kotnik, ki se je iz Maribora vrnil na Bonifiko in se že na prijateljski tekmi z Izolo podpisal pod zadetek. Povratnik je tudi Maj Mittendorfer, ki se je po epizodi v Celju vrnil domov. Sredino igrišča so poživili Anis Jašaragić(iz Ilirije) in dva posojena nogometaša- Hrvat Marko Đira in Portugalec Diogo Izata. Takšen status ima tudi mladi Jamajčan Cristojaye Daley. Dvoletno pogodbo pa je podpisal Luka Šušnjara.

Trener Zoran Zeljković pred tekmo s Celjem: »Pričakujemo zahtevno tekmo. Celjani so se precej okrepili, imajo tudi novega trenerja. Ne bo nam lahko, ampak smo trdo delali med pripravami in verjamem v to ekipo. Okrepitve nam dajejo neko drugo dimenzijo, z novinci, ki so se nam pridružili imamo več kvalitete. Bo pa čas pokazal ali imam prav. Kot ponavljam že celo sezono, sposobni smo vsakogar premagati.«

Tekma s Celjem bo tretja medsebojna v letošnji sezoni. Zadnji dan julija so rumeno modri v 3. krogu po dveh golih Parrisa in zadetku Colley-a v Celju zmagali s 3:1. Na Bonifiki je bil oktobra rezultat 2:2. Barišić je v prvem polčasu unovčil izlet vratarja Raduhe, ki je zapustil kazenski prostor in iz leve strani spretno zadel v prazno mrežo. Za končni rezultat in delitev točk je z močnim volejem poskrbel Žužek.