Memorial Milan Šćulac

18. januarja

V organizaciji NK Dekani bo za vikend potekal 1. memorial Milan Šćulac, na katerem bodo sodelovali NK Dekani, FC Koper, ND Gorica in avstrijski Kapfenberger SV. Polfinalni tekmi bosta odigrani v soboto na Bonifiki in sosednjem “Atletskem” igrišču. Tekmi za prvo in tretje mesto pa dan kasneje v Dekanih.

Turnir bo imel dobrodelno noto. V sodelovanju z društvom Palčica Pomagalčica in dobrodelni škrati se zbira sredstva za malega Žana, ki zaradi zdravstvenih težav že od rojstva potrebuje posebno, bolezni prilagojeno zdravstveno in strokovno obravnavo (Žanova pot).

Spored tekem:
KOPER, SOBOTA (22.01) ob 12:30 FC Koper – Kapfenberger SV
KOPER, SOBOTA (22.01) ob 14:45 NK Dekani – ND Gorica

DEKANI, NEDELJA (23.01) ob 12:30 Tekma za 3. mesto
DEKANI, NEDELJA (23.01) ob 14:45 Finale

MILAN ŠĆULAC

Dolgoletni gospodar športnih objektov NK Jadran Dekani. Z veseljem in ponosom je skrbel za nemoteno izvajanje športnih aktivnosti na objektih, po sili razmer pa sprejel tudi ostale vloge v klubu kot član uprave in predsednik izvršnega odbora. Njegov karakter je bil neomajen, nikoli ni klonil, vedno je videl izhod, pogumno in optimistično zrl v prihodnost, pri tem pa bodril in spodbujal tudi  druge. Milanova moč, vztrajnost, delavnost, pripadnost, solidarnost, prijateljstvo, optimizem, sočutje in radodarnost so lahko za vzgled mnogim generacijam. S svojimi dejanji nas je učil, da je potrebno tako vzpone kot padce sprejemati, iskati nove poti in nikoli ne obupati, skratka iti samo naprej, z  vero v boljši jutri.

Milan je vedno pravil: »Gremo napred«, zato naj bo slogan turnirja: »Z roko v roki skupaj naprej«.