Matthias Fanimo je igralec Kopra!

14. decembra

Tukaj je prva okrepitev zimskega prestopnega roka! Matthias Fanimo, 28-letni Anglež, ki ima tudi nigerijsko državljanstvo, igra na položaju krilnega napadalca in je z rumeno-modrimi sklenil sodelovanje do junija 2024.

Je produkt angleškega West Ham-a in je v Sloveniji že igral. Za drugoligaša Dravo je na 30 tekmah dosegel 19 zadetkov(2018,2019). Nazadnje član hrvaškega Slaven Belupa ima izkušnje tudi iz Bosne in Hercegovine, kjer je nosil dres Mladosti(29 tekem, 6 golov, 8 podaj) in Sarajeva (47 tekem, 15 golov) s katerim je osvojil pokalno lovoriko. Odigral je tudi 18 tekem v mlajših selekcijah angleške reprezentance in pri U16 nosil kapetanski trak.

Matthias Fanimo, dobrodošel v Kopru!

Športni direktor, Ivica Guberac, o novincu:

»Po odhodu Parrisa smo iskali igralca na krilnem položaju. Težko ga bo nadomestiti, ampak mislim, da smo z njim dobili dobro okrepitev. Pred leti je igral v Sloveniji, ima izkušnje tudi z igranjem na Balkanu, zato predvidevam, da se bo hitro vklopil in prilagodil sistemu. To je prednost. Zavedamo se, da se bo potrebno še okrepiti pred nadaljevanjem prvenstva. S strokovnim štabom intenzivno delamo na temu. Naredili bomo vse, da dosežemo cilje, pogoj je uvrstitev v evropsko tekmovanje, zato bo potrebno še koga pripeljati.«