MATEJ PIRJEVEC – VENUE MANAGER

6. aprila

Koper s prizoriščem Bonifiko se je zelo izkazal v vlogi organizatorja evropskega prvenstva U21. To so potrdili tudi vodilni na UEFI. Tekmo med Hrvaško in Portugalsko so sta si poleg predsednika UEFE, Aleksndra Čeferina ogledala tudi legendi Luis Figo in Davor Šuker.

Zelo pomembno funkcijo z nazivom »Venue Manager«  je na prizorišču v Kopru imel naš Matej Pirjevec: »Opravljal sem delo vodje prizorišča, če prevedemo ta izraz. UEFA je imela tudi svojega »venue managerja«, skupaj pa sva pokrivala zelo različna področja.  Ko je bilo potrebno kaj postoriti, so se obrnili name, kjer smo potem z lokalnimi delavci zadevo realizirali.

Koliko oseb in prostovoljcev je sodelovalo na prizorišču v Kopru?

“Sam sem bil kar malo presenečen kako velik projekt je organizacija takega prvenstva. V Kopru smo imeli približno 50 prostovoljcev, ob tem ne smemo pozabiti na celotno osebje UEFE, ki je prišlo iz različnih delov Evrope. Ena ekipa je zadolžena samo za to da polepi stadion, garderobe, in vse prostore. Naredili so res čudovito delo.  Tukaj so še predstavniki medijev, številčne so bile tudi televizijske ekipe.  Če bi čez palec rekel, je 150-200 oseb skrbelo za dogodek v Kopru. ”

Kako so potekale priprave na dogodek?

“Prve informacije smo dobili na izobraževanjih, ki jih je pripravila NZS. Preko klicev in sestankov na daljavo  smo se večkrat slišali z zasedbo UEFE. Ko smo se spoznali so preverili tudi naše sposobnosti reševanja problemov. Ena od zanimivosti je ta, da smo na prvi igralni dan v Kopru imeli kar dve tekmi, povedali so mi, da se je to zgodilo prvič v zgodovini tekmovanj pod okriljem UEFE. Na začetku smo bili vsi malo prestrašeni, a smo teden dni pred dogodkom naredili zares veliko delo in je bilo zato spremljanje tekem samo še čisti užitek”

Prvi dan si je večerno tekmo, v družbi Luisa Figa in Davorja Šukerja ogledal tudi predsednik UEFE, Aleksander Čeferin. Kakšni so bili odzivi?

“Osebno z njimi nisem govoril, a verjamem, da so uživali v samem dogodku in tekmi.  Vedno je lepo, ko gostiš tako visoke goste v našem Kopru, na našem stadionu Bonifika.”

Na Bonifiki se počutiš kot doma, tu imaš pisarno. Na prvenstvu si opravljal zelo pomembno funkcijo, je bil dan prekratek, še za klubske obveznosti?

“Morem priznat da je res bilo tako, vse napore sem  usmeril v to prvenstvo. Tudi zato ker imamo v klubu sposobne ljudi, dovolj nas je, zato je klubsko delo potekalo popolnoma nemoteno.”

Matej, čestitke za odlično opravljeno delo!