MARIBOR-KOPER 1:1

24. oktobra

Maribor – Koper 1:1 (1:1)

Strelci: 0:1 Vršič (34./11-m), 1:1 Kronaveter (45.)
Maribor: Jug, Klinar, Obreht (od 80. Tavares), Mitrović, Peričić, Kolmanič, Pihler, Vrhovec, Kronaveter, Požeg Vancaš, Mešanović.
Koper: Vargić, Palčič, Žužek, Rajčević, Jozinović, Knežević (od 33. Jelić Balta), Dodlek, Barišič (od 70. Stevanović), Vršič (od 80. Mišić), Pejić, Mulahusejnović (od 80. Spinelli).
Rumeni kartoni: Obreht, Mitrović; Pejić, Jelić Balta, Jozinović.

Na zahtevnem gostovanju v Mariboru so Koprčani še četrtič v sezoni osvojili točko. V nadaljevanju prvenstva bi si želeli še veliko takih minut, kot smo jih spremljali v prvem polčasu. Prvi je zapretil Mulahusejnović, za tem se je  velika priložnost v 25. minuti ponudila Vršiču, ko iz neposredne bližine ni uspel premagati vratarja Juga. Mulahusejnović je v 34. minuti izsilili enajstmetrovko, ki jo je s panenko, za 1:0 unovčil Vršič. Palčič in Žužek sta po strelu z glavo imela še dve lepi priložnosti za zadetek. Ko se je zdelo, da bodo Koprčani na odmor odšli s prednostjo »le« 1:0 je sledila kazen.  V 45. minuti je za domače zadel Kronaveter.

Pobudo so v drugem polčasu prevzeli Mariborčani, več dela je imel Vargić, a je bil zelo zanesljiv. “Pol priložnosti” so si domačini ustvarjali s streli od daleč. V 89. Minuti je imel Žužek izjemno priložnost za zmago, a je streljal mimo vrat.

Trener, Miran Srebrnič: »Danes smo odigrali odlično tekmo. V prvem polčasu bi morali zadeti večkrat, ker smo imeli izjemne priložnosti, lahko bi bilo tudi 3:1. Prihajamo s sredine tekme, kjer smo odigrali 120 minut, zato v drugem polčasu ni bilo več te svežine in je normalno, da se povlečeš nazaj. Maribor je pritiskal, imel pol priložnosti, strele, a smo se uspeli obraniti. Na koncu smo imeli »zicer« za zmago, ko je streljal Žužek. Osvojiti točko v Mariboru je vseeno v redu rezultat. Zadovoljen sem s tem koliko priložnosti smo si uspeli ustvariti. Maribor ima kvalitetno ekipo in prav veliko ekip si proti njim ne ustvari veliko možnosti za gol. Domov odhajamo zadovoljni. Ritem je zahteven in nogometaši že čutijo utrujenost s tekem na vsake tri dni, vendar kažejo velik karakter.»

V naslednjem krogu državnega prvenstva, v sredo, na Bonifiki gostujejo Celjani.