KONČNO DOMA !

1. junija

»Občutki so odlični, končno sem na Bonifiki v vlogi domačina. Res sem zelo vesel in si želim, da bomo napolnili tribune, ker si Koper to zasluži« so prve besede vratarja Jana Koprivca, ki se po dolgih letih vrača domov.

Koper je zapustil po tisti sezoni, ko je z mladinsko ekipo, v kateri je bil tudi športni direktor Ivica Guberac, osvojil naslov državnih prvakov. V zadnjem obdobju je bil nekajkrat blizu vrnitve, tokrat je prišlo do realizacije: »Res je, tisto »kovidno« obdobje je bilo malo čudno. Po vrnitvi iz Škotske smo bili blizu dogovora, a se ni izšlo. Sem pa pri sebi čutil, da bo enkrat že prišel pravi trenutek in sedaj sem tu. Odlika dobrega kluba je tudi  prava povezanost med upravo, trenerji in igralci. Veliko se dela na temu, zato sva se s športnim direktorjem zelo hitro dogovorila.«

Izkušeni 34-letni vratar, ki je v karieri branil za Cagliari, Udinese, Bari in Perugio v Italiji, kasneje igral še na Cipru in Škotskem, nazadnje pa je bil član Tabora iz Sežane je podpisal pogodbo za dve leti.