IZJAVA ZA JAVNOST

3. oktobra
Novi poskusi škodovanja klubu.

V zadnjem obdobju se ponovno  želi škodovati klubu, ki je po izpadu v zadnjo nogometno ligo, danes, pet let kasneje, v vrhu 1.SNL lige.

Škodljivi akterji so podobni kot v času izgube tekmovalne licence. V ospredje pa se postavlja g. Boško Županović s svojimi izjavami, z namenom vnašanja nemira in s politiziranjem ter kriminaliziranjem delovanja kluba.

Ne želimo iskati motivov človeka, ki je do včeraj bil športni direktor kluba in je v preteklosti s prisilno poravnavo dobil pripoznanih okoli 41.000 eur terjatev, katerih se je kasneje tudi odrekel s Sporazumom o odpustu (v prilogi). Upravni odbor FC Koper je na podlagi pravnega mnenja ODI LAW iz Ljubljane odstopil od vseh škodljivih pogodb ki jih je z njim podpisalo prejšnje vodstvo .

Želimo pa sporočiti, da g. Županović v letošnji sezoni ni sodeloval pri delovanju prve članske ekipe(kljub fizični prisotnosti na klopi za rezervne igralce na tekmah), ker je v preteklosti (i) prihajal med tekmami v konflikte z igralci, ki so danes bolj ali ne nosilci igre, ker je v preteklosti (ii) v svoji pisarni v Opatiji prekinjal veljavne pogodbe z igralci na sumljive načine, ker je (iii) žalil in grozil igralcem na dnevnih ali tedenskih osnovah.

Zaradi ne nogometnih, tudi po dve uri trajajočih sestankov, so igralci zaprosili vodstvo kluba, da jih zaščiti. Ker so jih sestanki psihološko bremenili je bilo njihovo delo zelo oteženo.

Mir je danes zopet na preizkušnji,  naša dolžnost je zaščita imena kluba in  vseh, ki v njem delujejo.

V Kopru, 3.10.2021
FC KOPER

Priloga:

SPORAZUM O ODPUSTU DOLGA