IZJAVA ZA JAVNOST

12. maja
Po tekmi Celje – Koper, ki se je končala z zmago domačih (2:1) je težko ostati tiho. Ekipa je na terenu pustila srce, se borila do zadnjega atoma moči, nekateri posamezniki pa so tako močno želeli pomagati, da so tvegali poškodbo. In bili oškodovani. Igralci in vsi, ki jim Koper nekaj pomeni. Ne moremo spregledati treh ključnih napak, ki so vplivale na izid tekme.
Začelo se je v 13. minuti, ko je Palčiča žoga zadela v zgornji del leve roke, ki je bila v naravnem položaju, a je sodnik brez razmisleka, nemudoma dosodil najstrožjo kazen za Celjane, iz katere je padel prvi zadetek na srečanju.
Še hujši spodrsljaj si je glavni sodnik Matoša privoščil v 50. minuti, ko je Nemanič grobo štartal na Petriška. Nemanič je v trenutku prekrška že imel rumeni karton iz prvega polčasa. Prekršek, ki je bil vsaj na meji nasilne igre (kaznuje se z direktno izključitvijo), glavni sodnik ni okarakteriziral niti s prekrškom.
V 75. minuti so Celjani po očitnem prekršku nad koprskim branilcem prišli do žoge in v nadaljevanju akcije še drugič zadeli. Tudi VAR sodnika sta prekršek opazila in glavnega sodnika pozvala naj si situacijo ponovno ogleda. Z namenom, da popravi napako. Kljub dolgemu ogledu posnetka to ni storil.
Tudi tisti navijači Kopra, ki so si tekmo ogledali v televizijskem prenosu so ogorčeni. Odločitve sodnika pa so presenetile še komentatorja TV Sportklub, ki je tekmo prenašala. Tudi zato si želimo, da bodo vse tri situacije izpostavljene v ponedeljkovi oddaji »Pod prečko« na omenjeni televiziji. Zato, ker smo prepričani v svoj prav.
Predsednik kluba, Anto Guberac: »Doživeli smo krajo, veliko krajo. Prepričan sem, da za odločitvami sodnika stoji nekdo v ozadju, saj je težko je verjeti, da glavni sodnik na eni tekmi naredi tri tako velike napake. Na tekmi, ki nam je pomenila veliko, saj si želimo prvenstvo končati na 4. mestu. Bili smo oškodovani. S Koprom nihče ne bo tako ravnal.«
Prilagamo video, v katerem si lahko ogledate vse sporne situacije in ustvarite mnenje.
FC Koper