GOSTOVANJE V NOVI GORICI

12. septembra

GORICA – FC KOPER
13. september 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2
Stadion: Športni park Nova Gorica
Sodniki: Kajtazović Nejc (glavni sodnik), Kasapović Aleksandar (1. pomoč), Gabrovec David (2. pomoč) , Obrenović Rade (4. sodnik)

v 3. krogu bomo priča še drugemu primorskemu obračunu v letošnji sezoni. Koper in Gorica sta odigrala največ primorskih derbijev v prvoligaški konkurenci, kjer si delita število zmag v medsebojnih tekmah. V prvi ligi sta se ekipi nazadnje pomerili v sezoni 16/17, kar tri tekme so se končale brez zmagovalca. V zadnji, skrajšani sezoni, sta moči merili v drugoligaški konkurenci.

Z uvrstitvijo v višji rang tekmovanja sta obe zasedbi doživeli veliko sprememb. Goričani so v prvenstvu odigrali le eno tekmo in v Ljubljani izgubili proti Bravu z rezultatom 4:1. Koprčani so po porazu v Sežani(1:0), na domači Bonifiki remizirali z Olimpijo(1:1). Med reprezentančnim premorom so Koprčani v pokalu z 10:0 premagali Bohinj, v Trstu pa prišli do prestižne zmage proti Triestini(1:2). Eden od junakov je bil z golom in podajo kapetan Guberac, ki se počasi vrača v po težji poškodbi. Po vrnitvi v Koper je prvo tekmo odigral tudi Palčič, po poškodbi je vse se bližja tudi vrnitev izkušenega Rajčeviča. Goričani so v pripravah na nadaljevanje sezone izgubuli z italijanskim prvoligašem Verono(4:3).

Posebna tekma je pred trenerjem Miranom Sreberničem:”Občutki bodo gotovo mešani, čuti se, da nogometna temperatura narašča na Primorskem. To je spodbuda za zanimiv obračun.”