GOSTOVANJE V CELJU

21. maja

Prva liga Telekom Slovenije – 36. krog

CELJE – KOPER

22. maj 2021, ob 16.00
Neposredni prenos:
Planet2
Stadion: Z’dežele

Tekma odprta za javnost: Prodaja se bo na blagajni med stadionom Z’dežele in dvorano Zlatorog začela ob 15:00. Ob nakupu pa bo obvezno potrebno predložiti tudi negativen test (hitri ali PCR, ki ni starejši od 72 ur), potrdilo o cepljenju ali potrdilo o prekuženosti s Covid-19.
Cena vstopnice: 10,00 eur

Zadnji krog bo odločal tudi o razvrstitvi med 5. in neželenim 9. mestom na prvenstveni lestvici, ki prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi. Koprčani sami odločajo o svoji usodi, v Celju bi za neposreden obstanek zadostovala tudi točka. Po razočaranju na polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja se rumeno modri vračajo na znano prizorišče. Rodolfa Vanolija, s katerim je po tekmi z Maribrom prišlo do sporazumne prekinitve sodelovanja, bo zamenjal Nedžad Okčić:“Dobro poznam ekipo, saj sem zaposlen v klubu. Naredil bom vse kar je v moji moči, da naredimo rezultat in se izognemo dodatnim kvalifikacijam. V ekipo verjamem in sem prepričan, da bo jutri delo na igrišču dobro opravljeno. V letošnji sezoni so že dokazali česa so sposobni. Po teh dogodkih in slabih rezultatih jim ni lahko, ampak to je sestavni del življenja. Tako je tudi v nogometu.”

Kako so novico, da boste vodili zadnjo tekmo v Celju, sprejeli nogometaši? “Skupaj s predsednikom in športnim direktorjem smo imeli sestanek. Moja naloga je, da igralce postavim na mesta, kjer se dobro počutijo in so s to vlogo zadovoljni – od njih pa pričakujem, da bodo v danem trenutku dali največ kar so  sposobni. Skupaj smo imeli en trening, to je izkušena ekipa, ki ima za seboj ogromno število tekem. Dokazali so že, da imajo kvaliteto in znanje.”