FINIŠ PRVENSTVA: Tri tekme, v igri sta obe lovoriki

10. maja

Pred varovanci Zorana Zeljkovića so ključne tekme, ki lahko veliko prinesejo: naslov pokalnega in državnega prvaka. Osnovni cilj je že izpolnjen, v Kopru bomo naslednjo sezono spremljali evropske tekme. “Za take trenutke se živi. Sami odločamo o svoji usodi, imamo kvaliteto in verjamem da lahko vse osvojimo«, je pred finalno pokalno tekmo povedal glavni trener.

V Celju, ki bo v sredo, 11.05., prizorišče finala pokalnega tekmovanja bo nasprotnik Bravo, ki bo zaigral v zgodovinskem finalu. Koprčani naskakujejo četrti naslov: uspešni so bili leta 2006 in 2007 v Celju ter 2015 na domači Bonifiki.

Trener, Zoran Zeljković: “Imamo priložnost osvojiti pokal in vse bomo naredili, da se bo tako izšlo. Nimam težav s sprejemanjem vloge favorita, ampak Bravo nas je že premagal v sezoni, premagal je tudi Maribor, zdaj v eni tekmi pa je lahko izid kakršen koli. Vse prej kot lahko bo, zato moramo biti stoodstotni. Smo skromni, ampak samozavestni in verjamemo v zmago.”

Kmalu po finalnem pokalnem obračunu bo na sporedu zadnja domača tekma letošnje sezone, zadnja na Bonifiki tudi za kapetana Ivico Guberca v vlogi nogometaša. V ponedeljek, 16.05., ob 17:30 z Radomljami. V Kopru obeta pravi nogometni praznik in še ena v seriji odločilnih tekem v boju za naslov državnega prvaka.

Kapetan, Ivica Guberac:”Ostajajo še tri tekme, na katere smo povsem osredotočeni. Sicer pa sem vajen takih tekem, tako da ni pritiska. Mi uživamo, smo skromni in to je nagrada za dobro delo in trud, ki ga vlagamo.”

Zadnja tekma sezone prinaša gostovanje v Ljubljani, v Športnem parku Šiška. Znan je tudi že termin tekme z Bravom: nedelja, 22.05., ob 17:30.