FC KOPER V POLFINALU!

28. aprila

Drava Ptuj – Koper 0:2

Pokal Pivovarna Union – četrtfinale
Mestni stadion Ptuj
Strelec: Mulahusejnović (28., 81.)

Koprčani so bili prvič nevarni v 17. minuti, nekaj sekund po tem, ko je poškodovani David Adam mesto med vratnicama prepustil Ivanu Vargiću. Dare Vršič je izvedel prosti strel z desne strani igrišča, na oddaljenejši vratnici našel Mateja Palčiča, ki pa je zadel zgolj zunanji del mreže.

Prav Palčič je v 29. minuti pričel akcijo za prvi zadetek Kopra. Krilni igralec kanarčkov je preigral dva ptujska nogometaša, nato pa žogo poslal proti sredini igrišča. Žoga je v kazenskem prostoru končala pri Marku Pejiću, ki je pred golom zaposlil Nardina Mulahusejnovića, najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije pa priložnosti ni zapravil.

Ptujčani so najlepšo priložnost za izenačenje zapravili še pred odmorom. Eden od ptujskih branilcev je v kazenskem prostoru igral z roko, odgovornost pa je prevzel domači kapetan Anton Rogina. Namero nekdanjega člana Aluminija je prebral Ivan Vargić, ki je odbil udarec z bele točke in svoje moštvo ohranil v minimalni prednosti.

Po odmoru je bilo priložnosti precej manj, polfinale pa je v 81. minuti potrdil  Nardin Mulahusejnović. Z odlično samostojno akcijo je izigral praktično celotno obrambo Drave, nato pa s strelom v spodnji levi kot matiral dobil tudi soočenje z vratarjem Klasincem.

Med najboljše štiri ekipe Pokala Pivovarna Union so se poleg Kopra uvrstili še Domžale, Celje in Olimpija.