EKIPA LETA 2022

17. februarja

V dvorani sv. Frančiška Asiškega so včeraj podelili priznanja najuspešnejšim športnicam in športnikom, športnim ekipam ter športnim delavcem Mestne občine Koper za leto 2022. Športna ekipa lanskega leta je nogometni klub FC Koper, športnica in športnik Kopra leta 2022 pa sta postala kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman in kajtar Toni Vodišek.

Z rezultati so lani najbolj izstopali FC Koper, ki je maja z zmago nad ekipo Brava že četrtič osvojil pokalni naslov, v domačem prvenstvu pa je moral priznati premoč le prvaku Mariboru, Anja Osterman, ki je na svetovnem prvenstvu v Kanadi osvojila srebrno medaljo na 200 metrov, na evropskem prvenstvu v Münchnu je na 200 metrov dosežek ponovila, k temu pa dodala še bron na 500 metrov, in Toni Vodišek, ki je v disciplini formula kite med člani osvojil naslova svetovnega in evropskega prvaka.

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je v svojem nagovoru izpostavil, da je Koper tudi mesto športa, kar potrjujejo bogata infrastruktura, rezultati vrhunskih športnic in športnikov ter množice, ki spremljajo tekmovanja.

Prireditev, ki jo je povezoval voditelj Evgen Ban, so s svojimi nastopi popestrili plesalci Plesne šole Fiona Dance Company in glasbenik Žiga Rustja.

Foto: Jakob Bužan
Tekst: e-kopercapodistria.si