PORAZ V KIDRIČEVEM

27. novembra

ALUMINIJ – KOPER 3:2 (2:1)

Stadion v športnem parku, sodniki: Kondić, Kovačič, Habuš.
Strelci: 0:1 Omladič (14.), 1:1 Matić (22.), 2:1 Martić (28.), 3:1 Schaubach (78.), 3:2 Jelenič (82.).
Koper: Koprivec, Pabai, Mittendorfer, Palčič, Pavlović (od 64. Tepsić), Marsetič (od 35. Groznica), Ankrah (od 64. Mulahusejnović), Vešner Tičić, Omladič (od 64. Jelenič), Nkada, Osuji.
Rumeni kartoni: Martić, Petek, Susso; Pavlović, Ankrah, Mulahusejnović.
POROČILO O TEKMI

Rumeno-modri so tekmo začeli odločno, si že v uvodnih minutah pripravili nekaj zrelih priložnosti. Najbližje zadetku je bil Osuji, Nkada je nastreljal vratnico. Prevlado je kronal povratnik po poškodbi, Nik Omladič z golom v 14. minuti tekme. Po zadetku so varovanci trenerja Safeta Hadžića pobudo nerazumljivo prepustili nasprotniku. Aluminij je do zaključka polčasa dvakrat streljal in dvakrat zadel. Tako kot drugi, so domači tudi tretji zadetek dosegli iz prekinitve, tokrat po podaji iz kota.

Zaključek tekme je pripadel rumeno-modrim. Za znižanje zaostanka je poskrbel Jelenič, čeprav je v nekaterih poročilih o tekmi kot strelec naveden Palčič, ki je zmedel tudi komentatorja tekme. Zatem je Osuji zapravil še eno izjemno priložnost za zadetek – pred golovo črto je Zeljković blokiral njegov strel. V sodniškem dodatku (4 minute) je v kazenskem prostoru padel Mulahusejnović, a kontakt ni bil dovolj za najstrožjo kazen.  Končalo se je z domačo zmago in sploh prvim porazom Kopra na gostovanjih v Kidričevem.

Tokrat so Koprčani za kaj več kot poraz z golom razlike pokazali premalo.