ZAPOREDNA NIČLA

17. decembra

Celje – Koper 2:0 (0:0)

Arena Z’dežele, sodniki: Sagrković, Vukan, Kovačič.
Strelca: 1:0 Benedičič (69.), 2:0 Kuzmanović (90.).
Koper: Vargić, Mlakar, Rajčević, Žužek, Palčič, Dodlek, Guberac (od 75. Vekić), Krajinović, Vršič (od 64. Vošnjak), Bešir (od 46. Pejić; od 56. Barišić), Mulahusejnović (od 64. Spinelli).

Koprčani so izgubili še drugo zaporedno tekmo. Po porazu na Bonifiki, proti vodilni ekipi prvenstva, so bili tokrat boljši aktualni prvaki iz Celja. To je njihova druga zaporedna zmaga. Z odigranimi  tekmami 18. kroga je za nami polovica prvenstva. Koprčani so kljub porazu zadržali 4. mesto na lestvici, a sta se nevarno približala Domžale in zadnji nasprotnik v prvem delu prvenstva, Tabor. Tekma bo v soboto v Sežani (13:00).

Celjani so z zmago vrnili  za poraz na prvi medsebojni tekmi, ki se je na Bonifiki končala s 3:0. Na začetku tekme je prvo priložnost za gol zapravil Mulahusejnović, v nadaljevanju so pobudo in priložnosti imeli domačini, a se je prvi polčas končal brez zadetkov. Prosti strel Benedičičia je v 69. minuti presenetil Vargića. Po zaostanku 1:0 je prečka preprečila izenačenje, v zaključku sta bila nevarna še Barišič in Dodlek. Celjani so v sodnikovem dodatku potrdili zmago, za končnih 2:0 je zadel Kuzmanović.