DELITEV TOČK

22. novembra

Koper – Gorica 1:1 (0:1)

Strelca: 0:1 Smajlagić (37.), 1:1 Mulahusejnović (75./11 m).
Koper: Vargić, Jozinović (od 84. Čirjak), Rajčević, Žužek, Mišić, Dodlek, Jelić Balta (od 84. Guberac), Stevanović (od 58. Spinelli), Knežević (od 46. Cerovec), Barišić (od 84. Krajinović), Mulahusejnović.

Rumeno modri še sedmo zaporedno tekmo ostajajo neporaženi. Na primorskem derbiju smo videli delitev točk. Zaradi poškodbe sta manjkala Palčič in Vršič, prvič po letu dni, je na uradni tekmi zaigral Guberac.

Enakovreden prvi polčas so dobili Novogoričani, po zadetku z glavo Smajlagića. V 11. minuti je Nkama žogo izbil iz golove črte in preprečil domače veselje. Popolna prevlada v drugem polčasu je bila nagrajena v 75. minuti, ko je Mulahusejnović zadel enajstmetrovko. S šestim golom v sezoni, se je mladi reprezentant BIH, znova zavihtel na vrh liste strelcev. Tudi zaključek tekme je pripadel Koprčanom, najbolj nevarna sta bila strela Mulahusejnovića in Spinellija z glavo v sodnikobem dodatku.

Trener, Miran Srebrnič: Glede na potek tekme moremo sprejeti točko. Lovili smo zaostanek, dobili smo gol iz prve priložnosti in  prišli v položaj, ko nasprotniku omogočiš prostor. S spremembami smo v drugem polčasu odigrali dosti bolje in vršili pritisk, mogoče smo si zaslužili tudi kaj več. Fantje so odigrali dobro tekmo, želeli smo zmagati, ampak tudi točka pomeni premik po lestvici.

Pred tekmo so Tifozi s transparentom sporočili: »Danes nas za vrati ni, a vseeno smo z vami…vedno vam ob strani stojimo zvesti Koprčani«.  Z napisom Forza Koper 1920 pa je okrašena  glavna tribuna Bonifike, tudi to je darilo zvestih Tifozov.

Ivica Guberac:  »V klubu in v mestu vlada pozitivna klima in smo zelo veseli, da je tako. Tifozi so naš 12 igralec, pohvale za to, kar so danes pripravili za nas. Lep je pogled na glavno tribuno in sporočilo, ki so nam ga pustili. Kot kapetan se jim v imenu cele ekipe zahvaljujem in jim sporočam, da bomo vedno pustili zadnji atom moči na igrišču. Za klub, za njih in za vse v mestu.«


FOTO: ALEKSANDER GOLOB (AREAFOTO.SI)