ČETRTA ZAPORED!

22. avgusta

Po Muri, Celju in Olimpiji so Koprčani pred domačimi navijači v izjemnem vzdušju premagali še Maribor in se s tekmo manj zavihteli na vrh prvenstvene lestvice.

KOPER – MARIBOR 2:0 (2:0)

Stadion Bonifika, sodniki: Balažič, Kovačič, Kasapović.
Strelca: 1:0 Bručić (1.), 2:0 Mitrović (43./avtogol).
Koper: Adam, Palčič, Rajčević, Žužek, Bručić, Jelić Balta (od 70.Grudina), Bešir (od 60. Oštrek), Guberac (od 46. Vešner Tičić), Barišić,Parris (od 81. Krajinović), Colley (od 70. Mulahusejnović).

Varovanci Zorana Zeljkovića  so tekmo tokrat odlično odprli in v že prvem napadu povedli, odbito žogo je v gol pospravil Bručić. V 9. minuti je vratar Jug ustavil nevaren strel Parrisa, v 20. minuti po strelu Colleya(v začetni enajsterici je zamenjal Mulahusejnovića) pa je gostujočega vratarja rešila prečka.

Še pred iztekom polčasa je prišlo do povišanja vodstva za kar je poskrbel kapetan Guberac. V 43. minuti je izvedel kot z desne strani , Mitrović pa je z glavo žogo poslal v lastno mrežo. Odličen prvi polčas in zasluženo vodstvo, kar je bilo na kocu dovolj za zmago. Maribor je v nadaljevanju imel pobudo in si tudi ustvaril priložnosti, a je obramba na čelu z vratarjem Adamom odbila vse napade vijoličastih. Zaslužena zmaga ob glasni podpori s tribun!

Trener, Zoran Zeljković: »Maribora ni lahko premagati, v to smo vložili zares veliko energije. Mislim, da so tudi gledalci opazili, da smo se borili. Se pa zavedamo, da smo na začetku prvenstva, ostati moremo realni. Ta ekipa je sposobna več, kot smo pokazali v drugem polčasu in na temu bomo delali, verjamem, da smo lahko še boljši.«

Kapetan, Ivica Guberac: »Smo v dobrem, pozitivnem nizu, smo prava »klapa« že od začetka priprav  in ta homogenost se opazi  tudi na igrišču. Po dolgem času je bilo na Bonifiki izjemno vzdušje, sem pozitivno presenečen. Navijači so nam stali ob strani, to se je čutilo na igrišču in na koncu je zmaga skupni uspeh. Koper je nogometno mesto, v ekipi je dosti mladih, atraktivnih nogometašev in mislim, da si tako podporo navijačev tudi zaslužimo.«

V soboto bodo rumeni na primorskem derbiju gostovali v Sežani(17:00). Tekma 7. kroga s Taborom bo zadnja pred reprezentančnim premorom.