BOLEČ PORAZ

5. maja

KOPER – DOMŽALE 2:3 (1:2)

Stadion Bonifika, sodniki: M. Jug, Klančnik, Špur.
Strelci: 1:0 Edomwonyi (16./11 m), 1:1 B. Barišić (24.), 1:2 Kovačević (33.), 2:2 Kotnik (49.), 2:3 Pišek (66.).
Koper: Golubović, Koderman, Novoselec, Mittendorfer (od 28. Bilić), Palčič, Correia, Krajinović, Vešner Tičić (od 10. Benedičič, od 46. Kotnik), Kambič (od 46. M. Barišić), Nkada (od 68. Nkada), Edomwonyi.
Rumeni kartoni: Novoselec; Đurić, B. Barišić, Pišek, Husmani.

Koprčani bi si z zmago proti Domžalam zagotovili četrto mesto in igranje v evropskih tekmovanjih. Toda Domžalčani so v razburljivi tekmi ta boj dodatno zapletli. V zadnjih dveh krogih Koper čaka še gostovanje v Celju ter domača tekma z Muro.

Koprčani so morali že v deseti minuti opraviti prvo menjavo, potem ko je Luka Vešner Tičić moral z igrišča zaradi poškodbe gležnja. Kmalu zatem pa so zahtevali najstrožjo kazen, ko je žoga v iztegnjeno roko zadela Andreja Đurića, in jo tudi dobili. Z bele pike je v 16. minuti zanesljivo zadel Bright Edomwonyi in tako dosegel svoj osmi gol sezone.

Domžalčani so se vrnili v igro v 24. minuti, ko je z desne strani Žiga Repas poslal žogo po tleh v osrčje kazenskega prostora, od koder je rutinirano zadel Bartol Barišić. Isti igralec je nato naredil prekršek nad Majem Mittendorferjem, ki je tudi moral iz igre zaradi poškodbe. V 33. minuti pa je v nepravem trenutku spodrsnilo srednjemu branilcu Kopra Ivanu Novoselcu, kar je na koncu izkoristil Franko Kovačević za domžalsko vodstvo z 2:1.

Ob koncu polčasa je v gostujočem kazenskem prostoru žoga v roko zadela Amadeja Brecla, Matej Jug je znova pogledal posnetek in spet pokazal na belo piko. Odgovornost je vnovič prevzel Edomwonyi, ki pa je zadel vratnico. Še pred iztekom sodniškega dodatka je bil na drugi strani nevaren še Kovačević.

Dinamična tekma se je nadaljevala tudi v uvodu drugega dela, malce nenatančen je bil najprej Elmedin Fazlić, v 49. minuti pa se je Andrej Kotnik poigral z domžalsko obrambo in dosegel svoj 12. gol v sezoni za 2:2. V 58. minuti je imel priložnost še Maks Barišić, a na koncu slabo zadel žogo. Je pa takoj zatem na drugi strani Golubović z izvrstno obrambo preprečil novo veselje Kovačeviću.

Je pa slednji v 66. minuti podal Pišku, ki je zadel z 20 metrov za novo vodstvo Domžal. Enajst minut pozneje je na drugi strani zgrešil Bede Osuji, nato še Kotnik, tudi sicer pa na tekmi s številnimi streli noben več ni bil dovolj dober za spremembo izida. Tudi tik pred koncem tekme Koprčanom iz zaporednih poskusov iz bližine ni uspelo žoge spraviti v mrežo.

Koper bo v 35. krogu 13. maja gostoval v Celju.