BEDE OSUJI V KOPRU!

1. septembra

V nadaljevanju sezone bo koprske barve branil Bede Amarachi Osuji. 25-letni nigerijski napadalec je nazadnje igral v Izraelu za Hapoel Raanana FC, slovenska javnost pa ga je najbolje spoznala v dresu ND Gorice. Koprčanom je obljubil dveletno zvestobo.

» Navdušen sem, da bom igral v Kopru. Ekipi gre zelo dobro v prvenstvu in naredil bom vse, da bo tako vzdušje in rezultat tudi po koncu sezone. Prišel sem zato, da pomagam ekipi do zastavljenih ciljev. Nekatere igralce poznam že od prej, v Kopru imam prijatelje in tudi to je eden od razlogov za prihod ter velika prednost ob samem prilagajanju.”

Pri šestnajstih letih je Osuji zapustil rodno Nigerijo in odšel v Italijo k Parmi. Pot do Kopra ga je vodila preko Madžarske(Honved) in Nove Gorice(leta 2014), kjer je najprej kot posojen nogometaš igral za Brda in Tolmin. Osuji je bil eden glavnih akterjev povratka Gorice v prvo ligo(sezona 2019/20), potem pa je prestopil v Izrael, k drugoligašu Hapoel Raanani. V prvi slovenski  ligi je odigral 119 tekem in vpisal 15 golov ter 7 podaj.

Bede Osuji, dobrodošel v Kopru!