TRETJA ZAPORED

2. aprila

KOPER – BRAVO 1:0 (1:0)

Stadion Bonifika, sodniki: Bubek, Žunič, Mikača.
Strelec: 1:0 Novoselec (26.).
Koper: Golubović, Pavlović, Novoselec, Mittendorfer, Palčič, Correia, Krajinović, Milovanović (od 69. Vešner Tičić), Kambič (od 68. Ochieng), Požeg Vancaš (od 90+2. Koderman), Kotnik (od 79. Edomwonyi).
Rumeni kartoni: Kambič, Correia, Milovanović; Flakus Bosilj.
Rdeči karton: Flakus Bosilj (34.).

Koprčani so dosegli tretjo zaporedno zmago. Ivan Novoselec je bil edini strelec na tekmi, na kateri je imel Koper bolj ali manj vse v svojih rokah, predvsem po izključitvi Davida Flakusa Bosilja. Rumeno-modri so se tretjeuvrščenemu Celju približali na dve točki.

V 25. minuti je moral prvič resno posredovati Matija Orbanić po strelu Andreja Kotnika z glavo. Že v naslednji minuti  je po kotu z leve strani z glavo zadel Ivan Novoselec. Potem ko je Luka Kambič malce zatem opozoril nase z novo zapravljeno priložnostjo za Koper, pa je v 34. minuti David Flakus Bosilj dobil drugi rumeni karton in moral iz igre.

Tako je Bravo na igrišču ostal le z deseterico, Koper je prišel do še večje terenske premoči, a je ni unovčil za povišanje prednosti. Kar zadeva priložnosti, je v 72. minuti zadel Wilkins Ochieng, vendar iz prepovedanega položaja. Bravo Adnana Golubovića ni niti enkrat resno ogrozil, Koper pa je tekmo brez pretresov pripeljal do zanj srečnega konca.

Koper bo v 30. krogu prihodnjo soboto gostoval v Mariboru, že v sredo pa bo na sporedu četrtfinalna tekma Pokala Pivovarna Union.

Novinarska konferenca po tekmi Koper-Bravo: