“CHAMPIONS TROPHY” NA BONIFIKI

2. junija

Konec tedna bo Koper prizorišče velikega mednarodnega tekmovanja mladih nogometašev. Za lovoriko Champions Trophy 2022 se bo na Bonifiki od petka do nedelje borilo več kot petsto nogometašev, mlajših od 13 let.

Na Obalo prihaja štiriindvajset ekip iz devetih držav, najbolj zveneča imena med njimi pa so Juventus, Crvena zvezda, Olimpija, Koper, 1860 Muenchen, Triestina, Honved in drugi.

Champions Trophy je največja serija otroških nogometnih turnirjev na svetu, turnir v Kopru pa bo prvi finalni turnir za mlajše od 13 let na  slovenskih tleh. Slavnostna otvoritev turnirja bo v petek ob 18. uri na stadionu Bonifika s tekmo Koper – Partizan, pol ure kasneje. Finale turnirja bo v nedeljo ob 15. uri.

»Champions Trophy je največja serija mladinskih nogometnih turnirjev na svetu s sedežem v Avstriji, zato smo izjemno ponosni, da bomo prvi finalni turnir katere koli kategorije izven Avstrije priredili prav v Kopru – v naši Sloveniji. Prepričan sem, da bomo z avstrijskimi partnerji priredili dogodek na najvišji organizacijski in tekmovalni ravni in da bo naš tradicionalni športni praznik v Kopru vsako leto rasel ter se razvijal,« je pred dogodkom povedal Rok Bulc iz športno turistično agencije PasSport Europe.

Projekt sofinancira: